بازیگری که با یک ورود قدرتمند به عرصه سینما، موردتوجه بسیاری از سینما دوستان قرار گرفت و با اولین نقشآفرینیاش در جلوی دوربین، ثابت کرد که در سینمای ایران خواهد ماند و ستارهوار خواهد درخشید. تلاشش برای درخشش و موفقیت، از او بازیگری پرطرفدار ساخته که فروش در گیشه فیلمهای سینمایی را تضمین میکند. نوید محمد زاده بازیگر مطرح ایرانی است که برای بازیهای تأثیرگذارش، تابهحال چندین بار نامزد یا برنده جوایز متعددی از جشنوارههای ایرانی و فستیوالهای خارجی گردیده و به یک بازیگر صاحب سبک در سینمای ایران بدل شده است. در این نوشتار تلاش شده است که این بازیگر مطرح کشورمان را بهتر به شما بشناسانیم. اگر شما نیز مایل هستید که اطلاعات بیشتری در مورد کارنامه هنری ایشان کسب نمایید با ما در مجله اینترنتی تاپریلا همراه باشید.
از کودکی تا ورود به عرصه هنر
نوید محمد زاده در 17 فروردینماه سال 1365 در تهران به دنیا آمد. والدین او اهل شهرستان مهران در استان ایلام هستند و زمانی که دو سال داشت به همراه خانواده از تهران به ایلام نقل مکان کرد و تا پایان دوره راهنمایی در آنجا ساکن بود. محمد زاده در ابتدای نوجوانی بسیار به فوتبال علاقهمند بود و همواره آرزوی فوتبالیست شدن را در سر میپروراند؛ ولی دیدن یک فیلم، تغییر عمیقی در نگرش و مسیر زندگی او ایجاد کرد و او را علاقهمند به سینما و هنر بازیگری نمود. وی دیپلم خود را در تهران گرفت و در سال 1382 پس از گرفتن دیپلم با ثبتنام در کلاسهای بازیگری موسسه هفت هنر کرج و زیر نظر اساتیدی همچون محمد یعقوبی، مهتاب نصیرپور، علی سلیمانی و امیر قنبری شروع به کسب تجربه در عرصه بازیگری کرد. جالب است بدانید که نوید محمد زاده برخلاف بازیگران مطرح و موفق ایرانی که از رشتههای بازیگری و سینما فارغالتحصیل شدهاند، فارغ التحصیل رشته مهندسی عمران است. شما نیز اگر از علاقهمندان به سینما و هنر بازیگری هستید، و مانند آقای نوید محمد زاده رؤیای بازیگری را در سر میپرورانید، میتوانید با دنبال کردن آموزشهای ویدئویی مرتبط با سینما از وبسایتهای آموزشی همچون فرادرس که در ادامه برای شما به نمایش گذاشتهشده است، با اصول و مبانی آن آشنا شده و به علاقه خود جامه عمل بپوشانید.

از اولین حضور در سینما تا اوج شهرت
اولین تجربه حضور نوید محمد زاده در سینما در سال 1387 و با فیلم «در میان ابرها» به کارگردانی روحالله حجازی بهعنوان نقش مکمل مرد، اتفاق افتاد. در سال 1391 نوید محمد زاده در یک فیلم کوتاه به نام «پیش از طلوع» و دو فیلم سینمایی به نامهای «داستان ما، قصه تو» و «لرزاننده چربی» به ایفای نقش پرداخت. در سال 1392 با بازی در فیلم «عصبانی نیستم» ساخته رضا درمیشیان به اعتبار بالاتری در عرصه سینما دستیافته و توانست با کسب آرای داوران در سی و دومین دوره جشنواره فیلم فجر، به جایگاه بهترین بازیگر نقش اول مرد دست یابد. درنهایت این فیلم به علت یک سری حواشی پیشآمده، از گردونه مسابقه خارج شد و نوید محمد زاده از کسب این جایزه ناکام ماند که خودش این اتفاق را تلخترین اتفاق زندگی هنریاش تلقی میکند. وی در سال 1392 علاوه بر فیلم «عصبانی نیستم»، در فیلم دیگری به نام «سیزده» نیز ایفای نقش نمود. همچنین برای بازی در فیلم «ناهید» ساخته آیدا پناهنده، برنده جایزه بهترین بازیگر مرد از جشنواره بینالمللی فیلم براتیسلاوا 2015 گردید و در همان سال در یک فیلم کوتاه به نام «دعوت به چای» نیز بازی کرد.

سال 1394 را شاید بتوان بهترین سال هنری این بازیگر مطرح ایرانی نامگذاری کرد. در این سال، در سه فیلم سینمایی به نامهای «لانتوری»، «خشم و هیاهو» و «ابد و یک روز» حضور داشت که به خاطر نقشآفرینی در فیلم «لانتوری»، ساخته رضا درمیشیان، تندیس حافظ بهترین بازیگر مرد از هفدهمین جشن دنیای تصویر را دریافت کرد و نامزد بهترین بازیگر نقش اول مرد از نوزدهمین جشن سینمای ایران گردید. بازی او در فیلم «خشم و هیاهو» به کارگردانی هومن سیدی نیز موردتوجه منتقدین سینما قرار گرفت و به خاطر بازی در این فیلم، نامزد بهترین بازیگر نقش اول مرد از سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر شد. محمد زاده در فیلم «ابد و یک روز» ساخته سعید روستایی، موفقتر از دو فیلم قبل ظاهر شد و بازی او در این فیلم، تحسین بسیاری از منتقدین سینمای ایران و کسب جوایز متعدد داخلی و بینالمللی را به همراه داشت. سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل از سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر و تندیس زرین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد از شانزدهمین جشن دنیای تصویر ازجمله این جوایز هستند.

فیلم بعدی که نوید محمد زاده در آن نقشآفرینی کرد، سینمایی «بدون تاریخ، بدون امضا» بود که یک موفقیت دیگر در تاریخ سینمای ایران بهحساب میآمد و توانست به خاطر بازی در این فیلم، عنوان بهترین بازیگر نقش مکمل مرد سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر و سیمرغ بلورین این جشنواره، تندیس شایستگی و دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد از بیستمین جشن سینمای ایران، جایزه بهترین بازیگر مرد بخش افقهای جشنواره ونیز سال 2017، جایزه ویژه بهترین بازیگر مرد در یازدهمین دوره جوایز سینمایی آسیا پاسفیک 2017، جایزه بهترین بازیگر مرد در نوزدهمین دوره جشنواره فیلم براتیسلاوا 2017 و جایزه بهترین بازیگر مرد در سومین دوره جشنواره بینالمللی فیلم سلیمانیه را از آن خود کند. ناگفته نماند که نوید محمد زاده به خاطر نقشآفرینی در «بدون تاریخ، بدون امضا» نامزد دریافت جایزه بهترین بازیگر مرد هجدهمین دوره جشن دنیای تصویر و نامزد دریافت جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل مرد در یازدهمین دوره جشن منتقدان و نویسندگان سینمایی نیز گردید.

کارهای بعدی او نقشآفرینی در فیلمهای سینمایی «خفگی» ساخته فریدون جیرانی، «مغزهای کوچک زنگزده» ساخته هومن سیدی، «سرخپوست» ساخته نیما جاویدی و «متری شیشونیم» ساخته سعید روستایی و فیلم کوتاه «نوار ویدئو» بود. او به خاطر بازی در فیلمهای «مغزهای کوچک زنگزده» و «سرخپوست» نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد سیوششمین و سیوهفتمین جشنواره فیلم فجر و به خاطر بازی در «متری شیشونیم» نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد از سیوهشتمین دوره این جشنواره گردید. علاوه بر این افتخارات با نقشآفرینی در فیلم «سرخپوست» عنوان بهترین بازیگر نقش اول مرد و تندیس شایستگی جشن خانه سینمای ایران و نامزدی بهترین بازیگر نقش اول مرد این جشن را با نقشآفرینی در «متری شیشونیم» از آن خود کرد.

او در دو فیلم «شب، داخلی، دیوار» ساخته وحید جلیلوند و «تفریق» ساخته مانی حقیقی نیز نقشآفرینی کرده است. شاید بتوان گفت که خلاقیت، یکی از خصیصههایی است که در نوید محمد زاده بهصورت بارزتری در میان دیگر بازیگران جوان ایرانی نمود پیدا کرده است؛ اگر هدف شما نیز این است که به بازیگر یا هنرمندی خلاق تبدیل شوید، علاوه بر آشنایی با مفهوم خلاقیت، میبایست فرایندها، مکاتب و ابزارهای هنری و همچنین پیشنیازهای خلق یا کشف ایده را درک کنید. برای این منظور، پیشنهاد ما به شما، استفاده از مجموعه آموزشی خلاقیت در هنر از وبسایت فرادرس است تا از این طریق بتوانید پایههای خلاقیت هنری را در خود بسازید یا آن را در وجود خود شکوفا نمایید.
نقش آفرینی در تئاتر
نوید محمد زاده علاوه بر نقشآفرینی در عرصه سینما در صحنه تئاتر نیز حضور پررنگ و چشمگیری داشته است. اولین حضور حرفهای او در صحنه تئاتر بازی در نمایش «ماه در آب» نوشته فارس باقری و کارگردانی محمد کوروشنیا در سال 1387 بود. پسازآن در نمایشهای دیگری نقشآفرینی کرد که از مهمترین آنها میتوان «پسران آفتاب، 1387»، «فاصله تاریک ستارهها، 1389»، «دهانی پر از پرنده، 1389»، یک «دقیقه سکوت، 1392»؛ «آخرین نامه، 1393»؛ «الیور توئیست، 1396»؛ «بینوایان، 1397» و «مرد بالشتی، 1398» نام برد. شاید بتوان گفت که دلیل موفقیت این هنرمند در عرصه تئاتر، علاقه او به این هنر و هنرآموزی از محضر اساتید بزرگ تئاتر ایران بوده است. شما نیز اگر به حوزه هنر و نمایشنامهنویسی علاقه داشته و درصدد کسب تجربه و یادگیری اصول اولیه آن هستید میتوانید با دنبال کردن آموزشهایی که در لینکهای زیر آمده است، شروع به یادگیری این اصول نمایید.

سریال و اجرا
نوید محمد زاده علاوه بر نقشآفرینی در سینما و تئاتر، در سریال «سهمی برای دوست» که در سال 1391 از شبکه دو سیما به نمایش درآمد و در سریال نمایش خانگی «قورباغه» حضور داشت و برنامه «دوستان» که از شبکه جام جم پخش شد را اجرا میکرد. اگر شما نیز میخواهید مجری شوید برای آشنایی با اصول اولیه فن بیان و سخنرانی راحت آموزش ویدئویی که در زیر آمده است، میتواند راهگشای شما در این راه باشد.

سخن آخر
نوید محمد زاده بازیگری صاحب سبک در سینمای ایران است که بازیهای ماندگارش در فیلمهای سینمایی متعدد و نقشآفرینیاش درصحنه تئاتر طرفداران زیادی در بین علاقهمندان سینما و هنر ایران یافته است. در این نوشتار هرچند مختصر تلاش نمودیم برخی از کارهایی که در آن نقشآفرینی کرده و جوایز کسبشده توسط این هنرمند محبوب کشور را به شما معرفی نماییم. امید است این مقاله موردتوجه دوستداران هنر و علاقهمندان آن قرارگرفته باشد. باعث خوشحالی ما است اگر در بخش دیدگاهها نظرات خود را درباره ایشان و آثاری که در آنها ایفای نقش نموده است، بیان کنید.