مهران مدیری، بازیگر، خواننده، مجری، نویسنده، تهیه‌کننده و کارگردان سرشناس حوزه طنز در سینما و تلویزیون ایران پس از انقلاب اسلامی است. او متولد 18 فروردین‌ماه سالِ 1346 می‌باشد. مهران مدیری سابقه مجری‌گری در تلویزیون و هم‌چنین خوانندگی را نیز در کارنامه داشته و فعالیت‌های تجاری متنوعی نیز در همکاری با برخی از برندهای ایرانی مثل «رفاه» دارد. جالب است بدانید که یک عطر نیز به نام وی چندی پیش روانه بازار شد. مهران مدیری کارگردان سریال‌های طنز مطرحی چون «پاورچین»، «شب‌های برره»، «مرد هزار چهره» بوده و اکنون در فهرست سلبریتی‌های سرشناس و مطرح هنر ایران قرار دارد. البته برخلاف استاد مسعود کیمیایی (کارگردان شهیر ایرانی)، نقاش نیست و برخلاف مرحوم عباس کیارستمی (تنها ایرانی برنده نخل طلای کن فرانسه)، دستی در عکاسی ندارد.

در این پست از مجله اینترنتی تاپریلا، نگاهی داریم به آثار و سوابق بازیگری و فعالیت‌های هنری این شخصیت طنزپرداز موفق سینما و تلویزیون ایران. اگر شما مخاطب گرامی، نظر و دیدگاهی درباره آثار مهران مدیری دارید، لطفاً این نظرات و دیدگاه‌ها را از طریق بخش کامنت در انتهای این نوشتار به اشتراک بگذارید. لطفاً تا انتها با ما همراه باشید.

مهران مدیری کیست؟

پاسخ به این سؤال سخت است! اما به‌طورکلی مهران مدیری را می‌توان یکی از شخصیت‌های کم‌نظیر در عرصه طنزپردازی در سینما و تلویزیون ایران دانست. اگرچه – به‌اندازه‌ی برخی از سلبریتی‌های مطرح و موفق در عرصه سینما – موفقیت‌های زیادی در این عرصه (چه به‌عنوان بازیگر و چه به‌عنوان کارگردان) نداشته، اما سابقه گسترده فعالیت‌هایش در تلویزیون ایران از اوایل دهه هفتاد تا به امروز، سبب شده تا او به یکی از تأثیرگذارترین چهره‌های تلویزیون و از پردرآمدترین کارگردانان و مجریان رسانه ملی تبدیل شود. جالب است بدانید که او قبلاً گفته بود که در عملیات غرورآفرین والفجر 8 نیز در دوران دفاع مقدس حضور داشته است.

مهران مدیری در گذر زمان
مهران مدیری در گذر زمان

 

مهران مدیری، مثل بسیاری از سلبریتی‌های سینما و تلویزیون در ایران و جهان، کم‌حاشیه نیست؛ مخصوصاً که در سال‌های اخیر، افشاگری‌های سحر زکریا، از بازیگران طنزهای تلویزیونی او، مهران مدیری را در نوک پیکان انتقادات منتقدانش قرار داده است. این هنرپیشه، کارگردان و مجری ثروتمند ایرانی 9 بار جایزه حافظ را به خانه برده و در این زمینه رکورددار است؛ اما هیچ سیمرغ بلورینی در جشنواره فیلم فجر به‌دست نیاورده و هیچ جایزه بین‌المللی نیز کسب نکرده است.

مهران مدیری سه برادر بزرگ به نام محسن، مسعود و مهرداد دارد؛ او همچنین یک دختر به نام «شهرزاد» و یک پسر به نام «فرهاد» دارد اما این دو، برخلاف فرزندانِ هنرمندانی همچون محمدرضا شریفی‌نیا، سابقه بازیگری ندارند.

فرزندان مهران مدیری در یک قاب
فرزندان مهران مدیری در یک قاب

مهران از شانزده سالگی با تئاتر و هنرهای نمایشی آشنا شد اما حضورش در رادیو از سال 1368 با حضور در برنامه «داستان شب» آغاز شد. او در این برنامه رادیویی، گوینده و بازیگر نمایش رادیویی بود. اگر شما نیز علاقه‌مند هستید که با فن بیان و گویندگی آشنا شده و اصول این حوزه را فرابگیرید، پیشنهاد می‌شود مجموعه آموزشی زیر را از دست ندهید.

اولین سالهای حرفه ای مهران مدیری در تلویزیون

مدیری بعدها برای اولین بار در مجموعه طنز «نوروز 72» روبه‌روی دوربین ظاهر شد. این مجموعه طنز را داریوش کاردان، علی عمرانی و مهرداد خسروی کارگردانی کردند و هر سه‌ی آنها، نمایشنامه‌ی این مجموعه را نوشتند. به‌جرئت می‌توان گفت که مجموعه طنز «نوروز 72» سکویِ پرشِ مهران مدیری و اولین قدم موفق او برای به شهرت رسیدن بود.

«پرواز 57» نیز اولین مجموعه‌ی طنزی است که مهران مدیری آن را کارگردانی کرد. نویسندگان این مجموعه کمدی، ارژنگ امیرفضلی و داوود اسدی بودند. «پرواز 57» در بهمن (دهه فجر) سال 1372 روی آنتن شبکه اول سیما رفت و مخاطبان رسانه ملی، با نخستین تجربه کارگردانی مهران مدیری آشنا شدند. مدیری در مجموعه طنز «پرواز 57»، برای اولین بار نصرالله رادش را به تلویزیون ایران معرفی کرد. رادش بعدها نیز در بسیاری از آثار مدیری حضور داشت.

مهران مدیری پس از «پرواز 57»، سریالی با نام «ساعت خوش» را ساخت که هر قسمت از آن، به‌صورت هفتگی از شبکه دو پخش می‌شد. او برای ساخت این سریال، از بازیگران نه‌چندان مطرحی استفاده کرد اما همین بازیگران به ستارگان تلویزیونی تبدیل شدند. «ساعت خوش» شامل قطعات طنز کوتاهی بود که سبک آن، با سبک طنزی که در صدای و سیمای آن زمان رایج بود، تفاوت داشت. شایان ذکر است بسیاری از کسانی که کارهای مدیری را پیگیری می‌کردند، همین تفاوت را آغازگر یک حرکت جدید در عرصه طنز تلویزیونی می‌دانستند. «ساعت خوش» با اینکه نقطه عطف دیگری در آثار مهران مدیری به‌شمار می‌آید اما خیلی‌ها آن را یکی از سریال‌های پرحاشیه او می‌دانند؛ سریالی که تعجباً پخش آن یک‌باره متوقف شد.

مهران مدیری و موسیقی

مهران مدیری در عرصه موسیقی و خوانندگی نیز همچون محمدرضا گلزار، فعالیت داشته است. او در سال 1379 آلبومی به نام «از روی سادگی» را منتشر کرد که در این آلبوم، موسیقیِ استاد فردین خلعتبری و استاد بابک بیات، کار شده بود. از فعالیت‌های دیگر مدیری در عرصه خوانندگی می‌توان به اجرای تیتراژهای سینمایی و تلویزیونی اشاره کرد. به‌عنوان مثال تیتراژ فیلم سینمایی «هم‌نفس» و تیتراژ پایانی سریال‌های «شب‌های برره»، «باغ مظفر»، «قهوه تلخ» و «زعفرانی» از نمونه کارهای او در عرصه خوانندگی هستند. مدیری کنسرت هم برگزار می‌کند. حامی یکی از کنسرت‌های مهران مدیری، اپلیکیشن موسیقی آوادیو از اول مارکت بود. ازجمله قطعات زیبایی که مهران مدیری در کنسرت‌هایش اجرا کرده است می‌توان به: «امشب شب مهتابه»، «بیا بریم کوه»، «ناوک مژگان» و «بارون» اشاره کرد. همچنین قطعه خاطره‌انگیز «سوغاتی» از ترانه‌های استاد اردلان سرافراز، ازجمله ترانه‌هایی است که مهران مدیری با اجازه گرفتن از ایشان، در کنسرت‌هایش اجرا کرده است. قطعاتی که مهران مدیری اجرا می‌کند، طرفداران خاص خود را دارد. اگر شما هم به دنیای جذاب و هیجان‌انگیز موسیقی علاقه‌مند هستید و تمایل دارید که مقدمات، مبانی و تئوری موسیقی را به‌صورت علمی یاد بگیرید و با هارمونی، ارکستراسیون، تاریخ موسیقی و نرم‌افزارهای تولید موسیقی آشنا شوید، توصیه می‌کنیم که از مجموعه آموزش‌های مرتبط در پلتفرم آموزشی همچون فرادرس استفاده کنید. در ادامه، لینک این آموزش‌های خدمت شما عزیزان ارائه شده است:

سریال های مهران مدیری در تلویزیون و شبکه نمایش خانگی

همان‌طور که در بالا اشاره کردیم، مهران مدیری، فعالیتش در تلویزیون را با دو مجموعه «پرواز 57» و «نوروز 72» آغاز کرد، سپس فعالیت خود را با «ساعت خوش» ادامه داد و با تولید سریال‌های «مرد هزار چهره» و «مرد دوهزار چهره» در دهه هشتاد، توانست در کانون توجه افکار عمومی قرار گیرد. همچنین سریال «قهوه تلخ» که یکی از موفق‌ترین و پرفروش‌ترین سریال‌های شبکه نمایش خانگی در اواخر دهه هشتاد شمسی است، نیز نقطه درخشانی در کارنامه سریال‌سازی مدیری محسوب می‌شود. گفتنی است که «قهوه تلخ» قرار بود که در شبکه 3 سیما پخش شود، اما فرم و محتوای قصه به‌گونه‌ای بود که مدیری نتوانست موافقت رسانه ملی را کسب کند و آن را در شبکه نمایش خانگی پخش کرد. مهران مدیری می‌دانست که پخش «قهوه تلخ» در شبکه نمایش خانگی با موجی از کپی‌کاری روبه‌رو می‌شود؛ به همین خاطر پشت سی‌دی‌های این سریال، امضای خودش را قرار داد و در کنار امضایش این عبارت را نوشته بود که: «خواهش می‌کنم کپی نکنید!»

در اواخر دهه هشتاد شمسی، چند ویدیوکلیپ از مهران مدیری به‌صورت ناگهانی و در قالب لوح فشرده منتشر شد که این ویدئوکلیپ‌ها بازتاب گسترده‌ای پیدا کردند و بعدها به یکی از پربازدیدترین محتواها در شبکه‌های اجتماعی تبدیل شدند. او در این ویدئوکلیپ‌ها، مشغول مسخره کردن برنامه‌های ماهواره‌ای فارسی‌زبان بود؛ اما مشخص نشد که این کلیپ‌های طنز انتقادی، مربوط به کدام‌یک از آثار مدیری است.

مهران مدیری در اوایل دهه نود شمسی، مجموعه‌ای به نام «ویلای من» را کلید زد. شایان ذکر است که این مجموعه، برای شبکه نمایش خانگی ساخته شد و اگرچه اشتراکات زیادی با سریال «قهوه تلخ» – از نقطه‌نظر بازیگری داشت – اما نتوانست بازتاب گسترده‌ی «قهوه تلخ» را تکرار کند. همچنین جالب است بدانید که تهیه‌کنندگی این سریال توسط موسسه «گلرنگ رسانه» انجام شده بود و فیلم‌برداری آن در منطقه ازگل تهران انجام شد. «ویلای من» روایت پیرمرد متمول و بیماری است که فرزندی نداشته و داستان این مجموعه، بر اساس یک آگهی در روزنامه و سلسله اتفاقات ناشی از انتشار این آگهی، پیش می‌رود.

چهارمین سریال مهران مدیری و یکی از پرحاشیه‌ترین آثار او را باید مجموعه «در حاشیه» دانست؛ سریالی که از شبکه 3 سیما پخش شد و حاشیه‌هایی پررنگ‌تر از متن داشت. این سریال، سیستم مدیریت درمانی و نوع رفتار برخی از پزشکان با بیماران را – در قالب زبان طنز – به چالش کشید و با مخالفت گسترده جامعه پزشکی همراه شد. «در حاشیه» که به‌نوعی بر روند پذیرش بیمار در بیمارستان‌های کشور نقد وارد می‌کرد و سکانس‌هایی از شادی در داروخانه، اتاق عمل و مطب دکتر را در خود داشت، همچنان در حافظه تاریخی مخاطبان شبکه 3 جای دارد.

بااینکه سریال «شوخی کردم» در سال 1392، در دستور کار مهران مدیری و تیمش قرار گرفت اما در سال 1396 روی آنتن شبکه 5 سیما رفت. مدیری در این سریال که بیش از 60 بازیگر داشت، به موضوعات مختلف اجتماعی ایران در قالب طنز پرداخت. شایان ذکر است که بسیاری از آیتم‌های این سریال، سانسور شد و مجوز پخش دریافت نکرد.

پس از 6 سال کناره‌گیری مهران مدیری از تلویزیون، او در آخرین لحظات سال 1392 در برنامه «سه ستاره» که ویژه‌برنامه تحویل سال شبکه 3 سیما بود، گفت که نمی‌توانم مخاطب 70 میلیونی تلویزیون را با مخاطب 3 میلیونی شبکه نمایش خانگی قیاس کنم و به تلویزیون بازمی‌گردم. در دهه نود شمسی نیز، شاهد حضور مرتب مهران مدیری در تلویزیون و شبکه نمایش خانگی (فیلیمو و نماوا) بودیم.

دیگر سریالی که مهران مدیری آن را کارگردانی کرد، «عطسه» نام داشت. این سریال که ادامه‌ی سریال «شوخی کردم» بود، در سال 1394 از شبکه نمایش خانگی پخش شد.

مهران مدیری همواره در طول فعالیت هنری‌اش نشان داده که در سریال‌سازی هم برای تلویزیون و هم برای شبکه نمایش خانگی، قدرت بالایی داشته و تا حد زیادی توانسته، طیف‌های گوناگونی از مخاطبان به‌خصوص مشکل‌پسندها را با خود همراه کند. در این راستا اگر شما نیز از علاقه‌مندان حوزه کارگردانی هستید، می‌توانید با آموزش‌های آنلاینی که مجموعه‌هایی مانند فرادرس منتشر کردند، اولین تجربیات خودتان را در حوزه سینما آغاز کنید و اولین گام‌های خودتان را در مسیر سینما بردارید. اصول اولیه کارگردانی نظیر: وظایف یک کارگردان، اندازه نماها، ترکیب‌بندی، زوایای دوربین، عمق میدان، میزانسن متحرک، تحلیل و دکوپاژ و… را می‌توانید در مجموعه‌های آموزشی زیر یاد بگیرید.

مهران مدیری و مرد هزار چهره

مهران مدیری را باید استاد سریال‌های طنز نوروزی دانست. سریال «مرد هزار چهره»، یکی از موفق‌ترین و جذاب‌ترین سریال‌هایی است که او برای شب‌های نوروز ایرانیان ساخته است. این سریال در نوروز سال 1387 در 13 قسمت 45 دقیقه‌ای از شبکه سه سیما پخش و با استقبال خوب مخاطبان تلویزیون مواجه شد.

سریال «مرد هزار چهره»، روایتگر زندگی مردی به نام «مسعود شصت‌چی» است که نقش اول آن را خودش (مهران مدیری) بازی کرد. «شصت‌چی» کارمند بایگانی اداره ثبت‌احوال در شیراز، استان فارس است؛ نقشی که در طول داستان سریال، با اتفاقاتی عجیب‌وغریب درگیر شده و سر از ناکجاآباد درمی‌آورد. مهران مدیری در مرد هزار چهره نشان داد که یک کارمند قانون‌مدار و وظیفه‌شناس چگونه می‌تواند به‌صورت تصادفی، به مردی هزار چهره و کلاه‌بردار و شیاد تبدیل شود.

«مرد هزار چهره»، از نظر فرم و محتوا با دیگر سریال‌های مهران مدیری تفاوت داشت. تعدد لوکیشن و استفاده از حیوانات اهلی و وحشی از دیگر نقاط بارز سریال است.

تهیه‌کنندگی این اثر را نیز مجید و حمید آقاگلیان – که مدیری با آن‌ها، سریال قهوه تلخ را ساخته بود – بر عهده داشتند. بد نیست بدانید که این 2 فرد، از تولیدکنندگان تیزرهای تبلیغاتی برای رسانه ملی در دهه هشتاد شمسی بودند.

شاید دانستن این نکته نیز برایتان جالب باشد که نشریه دنیای تصویر گفته بود که «مسعود شصت‌چی» حتماً یکی از 100 نقش ماندگار تاریخ سینما و تلویزیون ایران است.

در سریال موفق و پربیننده «مرد هزار چهره»، مهران مدیری، علیرضا خمسه، پژمان بازغی، شقایق دهقان، سیامک انصاری، اکرم محمدی، اسماعیل سلطانیان، ساعد هدایتی، بهاره رهنما، سروش صحت (مجری برنامه کتاب‌باز شبکه نسیم)، پرستو گلستانی، نادر سلیمانی و نصرالله رادش بازی کردند. گفتنی است که این کمدی خانوادگی، بارها از شبکه‌های سیما بازپخش شده است.

مرد هزار چهره اثر مهران مدیری
مرد هزار چهره اثر مهران مدیری

پس از موفقیت «مرد هزار چهره»، سریال «مرد دوهزار چهره» برای نوروز سال 1388 ساخته و در آن بازهم مهران مدیری در نقش «مسعود شصت‌چی» ظاهر شد.

مهران مدیری و «مرد دوهزار چهره»

مهران مدیری با ساخت سریال «مرد دوهزار چهره» که در 13 قسمت 40 دقیقه‌ای پخش شد، بار دیگر محبوب شب‌های نوروزی مردم ایران گردید. در این سریال مسعود شصت‌چی با یک رمال، خلبان، سرمربی فوتبال و یکی از اهالی روستای برره اشتباه گرفته می‌شود.

از بازیگران این مجموعه طنز نوروزی، می‌توان به: سیامک انصاری، برزو ارجمند، سپند امیرسلیمانی، بیژن بنفشه‌خواه، محمدرضا هدایتی، شقایق جودت، صدرالدین حجازی، امید روحانی، امید زندگانی، یوسف صیادی، رضا فیض نوروزی، عارف لرستانی، علی لک‌پویان، کیهان ملکی، سام نوری، فلور نظری، پروین قائم‌مقامی و سحر جعفری جوزانی اشاره کرد.

مرد دوهزار چهره اثر مهران مدیری
مرد دوهزار چهره اثر مهران مدیری

شایان ذکر است که مهران مدیری به‌خاطر بازی در این سریال، در دوازدهمین دوره جشن حافظ در سال 1390، عنوان بهترین بازیگر مرد کمدی تلویزیون را به‌دست آورد.

مهران مدیری و «ساعت 5 عصر»

نخستین فیلمی که مهران مدیری، کارگردانی و تهیه‌کنندگی آن را بر عهده داشت، فیلم «ساعت 5 عصر» بود که سال 1395 تولید و یک سال بعدش اکران شد. این فیلم، برخلاف انتظارها، نتوانست نظر منتقدان سینما را به خود جلب نماید اما تجربه موفقی برای فروش در گیشه داشت. این فیلم 98 دقیقه‌ای، بیش از 9 میلیارد تومان فروش کرد و یکی از پرفروش‌های سینمای ایران در سال 1396 بود. داستان این فیلم، حول یکی از شخصیت‌های اصلی سریال «قهوه تلخ»، یعنی سیامک انصاری می‌چرخد. سیامک انصاری در «ساعت 5 عصر» در نقش مهرداد پرهام حضور دارد و آزاده صمدی نیز در نقش مهناز، به‌عنوان نامزد مهرداد، نقش‌آفرینی می‌کند. امیر جعفری (در نقش راننده تاکسی)، رسول نجفیان (در نقش نوحه‌خوان) و نگین معتضدی (در نقش پرستار) و مهران مدیری (در نقش بازپرس) از بازیگران «ساعت 5 عصر» هستند. شایان ذکر است که اگرچه این فیلم از نظر محتوا و ساخت، اثری درخورِ تحسین نبود اما رکورد بیش‌ترین فروش در یک هفته و رزرو آنلاین و بیش¬ترین تعداد سانس در یک سینما را از آن خود کرد.

ساعت 5 عصر اثر مهران مدیری
ساعت 5 عصر اثر مهران مدیری

سیگار کشیدن مهران مدیری در کنفرانس خبری فیلم «ساعت 5 عصر» در هتل هما در شهریورماه سال 1395 بازتاب‌های گسترده‌ای پیدا کرد و با انتقاد جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات نیز همراه شد. همچنین جالب است بدانید که حضور سخنگوی دولت (دکتر محمدباقر نوبخت) در مراسم اکران خصوصی این فیلم بازتاب یافت؛ فرزاد حسنی و عادل فردوسی پور هم در این اکران خصوصی شرکت داشتند.

مهران مدیری و «سریال هیولا»

مجموعه «هیولا»، در ژانر طنز سیاسی به تهیه‌کنندگی و کارگردانی مهران مدیری ساخته و از تاریخ 9 اردیبهشت‌ماه سال 1398 در شبکه نمایش خانگی پخش شد. فصل نخست سریال «هیولا»، با میانگین 17 دقیقه تماشا، عنوانِ پربیننده‌ترین مجموعه شبکه نمایش خانگی را از آنِ خود کرد که البته سریال «مانکن» به کارگردانی حسین سهیلی‌زاده، بعدها رکورد آن را شکست. مهران مدیری به‌خاطر ساخت سریال «هیولا» توانست در بیستمین دوره جشن حافظ در سال 1399، جایزه بهترین کارگردان تلویزیونی را از آن خود نماید.

سریال هیولا اثر مهران مدیری
سریال هیولا اثر مهران مدیری

ناگفته نماند که این سریال جایزه بهترین فیلم‌نامه تلویزیونی از بیستمین دوره جشن حافظ را نیز توانست از آنِ خود کند. نویسنده این سریال، امیر برادران بود و طراح و سرپرست فیلم‌نامه‌نویسی آن را پیمان قاسم‌خانی برعهده داشت. همان‌طور که متوجه شدید، یک اثر سینمایی یا تلویزیونی برای اینکه در جشنواره‌های مختلف، جوایز متعددی را از آنِ خود نماید، باید تیمی حرفه‌ای روی آن کار کنند که مهم‌ترین اعضای این تیم می‌توان به فیلم‌نامه‌نویس اشاره کرد. شما نیز اگر علاقه‌مند به حوزه فیلم‌نامه‌نویسی هستید و یا برای فیلم‌نامه‌نویس شدن، رؤیایی در سر می‌پرورانید، می‌بایست از اصول و مبانی این حوزه مطلع باشید. ازجمله اصول مقدماتی فیلم‌نامه‌نویسی می‌توان به: ایده، نگارش طرح (پیرنگ)، فلاش‌بک (Flashback) و فلاش فوروارد (FlashForward)، توضیح صحنه و نما و… اشاره نمود. اصول پیشرفته فیلم‌نامه‌نویسی نیز شامل: درام و ساختار فیلمنامه‌نویسی، زمان‌بندی ساختار سه‌پرده، شخصیت‌پردازی، روش‌های باور‌پذیری شخصیت، کاربرد صدا و گفتگو‌نویسی، اصول و تکنیک‌ها و موضوع تعلیق و خلاقیت و… می‌باشد.

برای حرفه‌ای شدن در به‌کارگیری این اصول و مفاهیم، می‌توانید به آموزش‌های ویدئویی وب‌سایت‌های آموزشی نظیر فرادرس مراجعه می‌کنید. لینک این آموزش‌ها در ادامه، خدمت شما عزیزان ارائه شده است:

شایان ذکر است که جایزه بهترین بازیگر زن کمدی تلویزیونی در بیستمین دوره جشن حافظ، نیز به خانم شبنم مقدمی به‌خاطر بازی در سریال «هیولا» رسید.

مهران مدیری و «سریال دراکولا»

سریال «دراکولا» عنوان فصل دومِ سریال «هیولا» است که به کارگردانی و تهیه‌کنندگی مهران مدیری، در شبکه نمایش خانگی پخش شد. فیلم‌برداری «دراکولا» از بهمن سال 1399 کلید خورد و از تاریخ 3 فروردین‌ماه 1400، پخش آن شروع شد. داستان این سریال، حول محور شخصی به نام ژاله کبیری می‌چرخد که نقش آن را ویشکا آسایش بازی کرده است. مهران مدیری نیز در نقش کامران کامروا، همسر ژاله بازی می‌کند.

سریال دراکولا اثر مهران مدیری
سریال دراکولا اثر مهران مدیری

از دیگر بازیگران سریال پربیننده دراکولا می‌توان به سیما تیرانداز (در نقش مینا شرافت)، اندیشه فولادوند (در نقش الناز نیک‌نظر)، بهنام تشکر (در نقش موفق)، گلاره عباسی (در نقش مبینا)، محمد بحرانی (در نقش مهیار مهراَفزون)، نیما شعبان‌نژاد (در نقش هوشمند کامروا)، امیرمهدی ژوله (در نقش کامبیز کامیاب)، احسان امانی (در نقش سلیمی) و مرتضی زارع (در نقش سرهنگ) اشاره کرد.

خالی از لطف نیست اگر بدانید که اجرای ترانه مهتاب از ویگن، توسط مهران مدیری در قسمت اول سریال «دراکولا» با استقبال مخاطبان همراه شد.

بازی مهران مدیری در «سریال خاتون»

سریال «خاتون» را مهران مدیری کارگردانی نکرده است، بلکه تنها به‌عنوان یکی از بازیگران، در آن به ایفای نقش پرداخته است. «خاتون» که در سال 1400 در شبکه نمایش خانگی پخش شد، ژانری تاریخی و عاشقانه دارد. این سریال داستان، یک خانواده اصیل ایرانی در بستر تاریخ را به تصویر می‌کشد و به ایران دهه بیست شمسی برمی‌گردد.

مهران مدیری در سکانسی از سریال خاتون
مهران مدیری در سکانسی از سریال خاتون

از دیگر بازیگران سریال پربیننده و محبوب «خاتون» می‌توان به: نگار جواهریان، اشکان خطیبی، میرسعید مولویان، شبنم مقدمی، بابک حمیدیان، رضا بهبودی، رؤیا نونهالی، ستاره اسکندری، بابک کریمی، ستاره پسیانی، شاهرخ فروتنیان، بهناز جعفری، مهدی قربانی، مهتاب ثروتی، مهران غفوریان، پیام دهکردی، فرخ نعمتی، عاطفه رضوی، پژمان بازغی، غزل شاکری، قربان نجفی، سروش صحت، مهران مدیری، مجید نوروزی، پانته‌آ پناهی‌ها ، محمدرضا شریفی‌نیا، مهدی قربانی، محمد شیری، بیژن امکانیان، بانیپال شومون، بهنام شرفی، علی فروتن، بنیامین نوروزی، داریوش موفق، آیدا ماهیانی، ماریا شلنکوا، کامیار حقی، مجتبی وحیدی، شیرین محسنی، رضا عباسی، سمانه منیری، مهرداد فتحی، مجید گیاه‌چی و مرجان متقی اشاره کرد.

شایان ذکر است که نویسنده و کارگردان سریال «خاتون»، تینا پاکروان است که پیش از آن، کارگردانی 8 فیلم دیگر را در رزومه خود دارد.

مهران مدیری و برنامه دورهمی

یکی از مهم‌ترین آثاری که مهران مدیری برای تلویزیون ایران تولید کرد، مجموعه طنز «دورهمی» بود که از نوروز 1395 کلید خورد و مخاطبان میلیونی در سراسر کشور به‌دست آورد. این برنامه طنز در شبکه نسیم روی آنتن رفت؛ بعضی‌ها آن را رقیب جدی برنامه طنز خندوانه به کارگردانی رامبد جوان می‌دانند.

همان‌طور که گفته شد، این مجموعه سرگرم‌کننده، با کارگردانی و مجری‌گری مهران مدیری از اواسط دهه نود شمسی آغازبه‌کار کرد و تا پایان سال 1400، پنج فصل از آن تولید شد. الیکا عبدالرزاقی، محمد نادی، مهران رنجبر، امیر جنانی، لیلا ایرانی و سیامک انصاری در کنار سروش جمشیدی و مه‌لقا باقری و سحر ولدبیگی ازجمله بازیگران بخش‌های نمایشی فصول مختلف مجموعه «دورهمی» بودند.

مهران مدیری در حال اجرای برنامه دورهمی
مهران مدیری در حال اجرای برنامه دورهمی

سروش جمشیدی که در برنامه «دورهمی» در نقش قیمت روبه‌روی دوربین ظاهر می‌شد، یکی دیگر از هنرپیشه‌های مطرح و شناخته‌شده سینما و تلویزیون ایران است که مهران مدیری آن را به هنرهای نمایشی کشور معرفی کرد. در 201 قسمت مجموعه دورهمی در سال‌های اخیر، به موضوعات گوناگونی از تلفن همراه تا سقوط هواپیما پرداخته شد. نگاه انتقادی و ادبیات طنز مهران مدیری در برنامه «دورهمی»، بازتاب‌های گسترده در میان دولت‌مردان داشت و در شبکه‌های اجتماعی نیز در کانون توجه مخاطبان و بینندگان قرار گرفت.

بازیگرانی که مهران مدیری برای بخش مصاحبه به برنامه «دورهمی» دعوت می‌کرد، در کنار خوانندگان نام‌آشنا و سلبریتی‌های کم‌تر مطرح، ازجمله بخش‌های پرمخاطب این برنامه بود. شایان ذکر است که مصاحبه مهران مدیری از پروفسور مجید سمیعی و آقای محمدرضا شریفی‌نیا، یکی از پرمخاطب‌ترین آیتم‌های «دورهمی» در 201 قسمت خود بود.

پروفسور مجید سمیعی در برنامه دورهمی
پروفسور مجید سمیعی در برنامه دورهمی

مهران مدیری در شبکه های اجتماعی و راههای ارتباطی با او

مهران مدیری همان‌طور که بارها در آیتم‌های طنازانه و انتقادی برنامه «دورهمی» در شبکه نسیم گفته بود، علاقه‌ای به حضور در شبکه‌های اجتماعی به‌خصوص اینستاگرام ندارد؛ اما گاهی اوقات پست‌های منتشرشده در این شبکه اجتماعی را رصد می‌کند و در جریان جامعه‌شناسی خودمانی رفتار ایرانیان در حوزه بلاک و آنفالو نیز قرار می‌گیرد. مهران مدیری هیچ پیج رسمی در اینستاگرام ندارد و هر پیجی در اینستاگرام مشاهده می‌کنید، یا فن پیج است یا به ایشان ارتباطی ندارد. او همچنین، در توییتر، فیسبوک و تلگرام نیز حضور ندارد. او حتی وب‌سایت رسمی و شخصی نیز ندارد.

اگر علاقه‌مند هستید که در اینستاگرام، حضور فعالی داشته باشید و تعداد زیادی فالوئر، پیج شما را دنبال کنند، لینک‌هایی که در ادامه آمده است، شما را با تکنیک‌های افزایش فالوئر در این شبکه اجتماعی آشنا می‌کند.

جمع بندی و سخن پایانی در مورد مهران مدیری

مهران مدیری اگرچه مانند دیگر کارگردانان مطرح سینمای ایران همچون، آقای اصغر فرهادی و استاد عباس کیارستمی در جشنواره‌های بین‌المللی هیچ جایزه‌ای نبرده و نامزدیِ هیچ عنوان هنری در عرصه سینمای بین‌المللی را در رزومه خود ندارد، اما در کشور ایران بسیار محبوب و پرطرفدار است. هر یک از آثار او علاوه بر طنز شیرینی که درون خود دارد، لبخند را به لب بینندگان می‌بخشد و درعین‌حال نگاه نقادانه و مطالبه‌گری را به آنها القاء می‌کند. در این مقاله سعی بر این شد که آثار، جوایز و افتخارات مهران مدیری را به شما عزیزان معرفی کنیم. اگر شما نیز نظر و دیدگاهی درباره آثار سینمایی، تلویزیونی و شبکه نمایش خانگی مهران مدیری دارید، لطفاً آن را از طریق بخش کامنت در انتهای نوشتار با ما به اشتراک بگذارید. همچنین در صورت تمایل، می‌توانید لینک این مقاله را از طریق کانال‌ها و گروه‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی عضو آنها هستید، به اطلاع دوستان و آشنایان رسانده و ما را در اینستاگرام و تلگرام نیز دنبال کنید.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

علی آبیار (+)

«علی آبیار» دانش‌آموخته رشته مهندسی IT است و به نوشتن، موسیقی، شعر، طبیعت و البته برنامه‌نویسی و تکنولوژی‌های سطح وب علاقه دارد. رزومه تخصصی او بیشتر در زمینه «سئو و تولید محتوا» است؛ همچنین در رزومه تخصصی‌اش، چند پروژه برنامه‌نویسی وب، مدیریت وب‌سایت و توسعه محتوای آن‌ها دیده می‌شود. او تا به امروز، تولید و ویراستاری مطالب متنوعی از مجلات اینترنتی «کاپریلا» و «تاپریلا» در حوزه‌های: تکنولوژی، سئو، کسب و کار، دیجیتال مارکتینگ و… را به عهده داشته است. «علی آبیار» در حال حاضر به صورت فریلنسر بر روی پروژه‌های مختلفی در حوزه طراحی وب (Front-End) و سئو فعالیت می‌کند.

نظر شما چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برچسب‌ها