شهاب حسینی متولد 14 بهمنماه سال 1352 شمسی در تهران میباشد. او تنها هنرپیشه سینمای ایران است که موفق به دریافت جایزه بهترین بازیگر از جشنواره کن فرانسه و خرس نقرهای از جشنواره فیلم برلین در سال 2011 میلادی شد. شهاب حسینی یکی از سوپراستارهای سینمای ایران بوده اما در سالهای اخیر فعالیتش در تلویزیون، حضوری کمرنگ داشته است. در این نوشتار مجله اینترنتی تاپریلا نگاهی داریم به بیوگرافی و فعالیتهای سینمایی و تلویزیونی و تئاتری شهاب حسینی، تا با این هنرمند مطرح کشورمان بیشتر آشنا شوید. اگر شما مخاطب گرامی، نظر یا دیدگاهی در خصوص آثاری که شهاب حسینی در چند دهه اخیر در آنها به ایفای نقش پرداخته و یا حتی زندگی هنری او دارید، لطفاً نقطه نظرات ارزشمند خود را از طریق بخش کامنتها در انتهای این نوشتار به اشتراک بگذارید و تا انتها با ما همراه باشید.
بیوگرافی شهاب حسینی
شهاب حسینی که در شناسنامه سید شهابالدین حسینی تنکابنی نام دارد، در شهر تهران متولد شده و 3 سال از ایام کودکی خود را در شهر خرمآباد سپری کرده است. او یک بازیگر، فیلمساز و مجری است و یکی از سرشناسترین هنرپیشههای سینمای ایران به شمار میرود. شهاب حسینی اولین فرزند خانواده بوده و یک برادر و دو خواهر دارد. او – همانطور که از نام خانوادگیاش در شناسنامه پیداست – اصالتی تنکابنی داشته و مازنی است. جالب است بدانید که پس از انقلاب، شاهد حضور قابل توجهی از هنرمندان مازندرانی یا افرادی که اصالتی مازنی دارند، در سینما و تلویزیون ایران بودهایم؛ از جملهی این هنرمندان میتوان به: مصطفی زمانی (متولد فریدونکنار) اشاره کرد.
شایان ذکر است که شهاب حسینی همچون بسیاری از سینماگران مطرح ایرانی، تحصیلات آکادمیک در حوزه صنعت سینما نداشته و دانشجوی رشته کارشناسی روانشناسی در دانشگاه تهران بود و تحصیلات خود در این رشته و این دانشگاه را به قصد مهاجرت به کانادا نیمهکاره رها کرد. او در سال 1374 شمسی – درحالیکه 22 سال سن داشت – با پریچهر قنبری ازدواج کرد و حاصل ازدواج آنها 2 فرزند به نامهای محمد امین و امیرعلی است. محمد امین در زمستان سال 1382 و امیرعلی در تابستان سال 1390 به دنیا آمدهاند.

جالب است بدانید که تصاویر لحظه واکسیناسیون کرونای شهاب حسینی در ایالات متحده آمریکا – که در سال 2021 میلادی پخش شد – نشان داد که او شهروندی این کشور را در اختیار دارد. با همهی اینها اما او را میتوان در زمرهی سلبریتیهای کم حاشیه سینمای ایران قرار داد.
همانطور که گفته شد، تحصیلات آکادمیک شهاب حسینی در حوزه روانشناسی است؛ روانشناسی یکی از جذابترین و کاربردیترین علومی است که در دانشگاه تدریس میشود و علاقهمندان بسیاری دارد. همچنین، کسبوکار روانشناسان ماهر و تحصیلکرده در محافل آکادمیک نیز در عصری که در آن قرار داریم، رو به افزایش است. اگر شما نیز از علاقهمندان به یادگیری اصول روانشناسی (از روانشناسی رشد تا روانشناسی مثبتگرا و تربیتی و غیره) هستید، توصیه میکنیم که از مجموعه ویدئوهای آموزشی مرتبط در وبسایت فرادرس که از طریق لینکهای زیر در دسترس است، استفاده کنید:
فعالیت هنری شهاب حسینی پس از ورود به تئاتر دانشجویی، از گویندگی در رادیو آغاز گردید (درست مثل مهران مدیری)؛ سپس با مجریگری در تلویزیون در برنامه کودک ادامه یافت؛ آنگاه وارد فعالیت در سینمای ایران در مقام: بازیگر، نویسنده، کارگردان و تهیهکننده شد که در ادامه این نوشتار به بررسی آنها پرداختهایم.
شهاب حسینی و مجری گری برنامه های خاطره انگیز
شهاب حسینی اولین فعالیت هنری خود را از سال 1377 با اجرا در تلویزیون (صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران) آغاز کرد. برای این منظور، او در برنامه «اکسیژن» شبکه اول سیما حاضر شد و در برنامههای خاطرهانگیزی چون: «برپا برپا»، «رنگ صبح»، «سایهروشن» نیز حضور یافت. او همچنین در برنامههای رادیویی «دو نیمه سیب» و «گلبانگ شادی» نیز سابقه گویندگی داشته و تقریباً از نیمه دوم دهه نود شمسی، دیگر او را در رادیو و تلویزیون ایران ندیدهایم.
برنامه «هم رفیق» که در سال 99 در شبکه نمایش خانگی پخش شد، با مجریگری شهاب حسینی همراه شد. شایان ذکر است که این برنامه یکی از پربینندهترین برنامههای شبکه نمایش خانگی در سال 1399 شمسی بود.

اولین برنامههای تلویزیونی که شهاب حسینی در آنها حضور داشت؛ برنامههایی برای کودکان بودند؛ صنعت تولید محتوا برای کودکان و نوجوانان، صنعتی هیجانانگیز و پردرآمد و پرمخاطب است. اگر شما نیز علاقهمند هستید:
- تا برای کودکان محتوا تولید کنید،
- یا مجری برنامه کودک شوید،
- و یا با کودک خود به طریقه صحیح برخورد کنید؛
یادگیری آموزش نقاشی کودک، آموزش پرستاری کودک و آموزش آسیبشناسی روانی کودکان، مقولات کاربردی و جذابی هستند که باید ابتدا آنها را فرابگیرید؛ در ادامه سلسله ویدئوهای آموزشی مرتبط با آموزش نقاشی، پرستاری و شیوه صحیح ارتباطگیری با کودکان از پلتفرم فرادرس را معرفی نمودهایم تا در صورت تمایل از آنها استفاده کنید.
- آموزش نقاشی کودکان – کلیک کنید
- آموزش پرستاری کودکان – کلیک کنید
- وبینار شیوه های صحیح ارتباط گیری با کودکان در شرایط دشوار و آموزش به آن ها – رایگان – کلیک کنید.
شهاب حسینی و بازیگری در تلویزیون
شهاب حسینی، از سال 1379 و با نقشآفرینی در سریال «پس از باران» به کارگردانی سعید سلطانی، وارد تلویزیون گردید و در قاب جعبه جادویی حاضر شد. او پس از همکاری با سعید سلطانی، کار خود را در تلویزیون با دو کارگردان نامآشنای سینمای ایران، یعنی سیروس مقدم و علیرضا افخمی ادامه داد. در سال 1380 در سریال «پلیس جوان» به کارگردانی سیروس مقدم در شبکه 3 سیما حضور یافت و دو سال بعد یعنی در سال 1382، در سریال «تب سرد» روبهروی دوربین علیرضا افخمی در شبکه 3 سیما به نقشآفرینی پرداخت.

یکی از نقاط برجسته فعالیتهای هنری شهاب حسینی در تلویزیون ایران، به سریال پرمخاطب، پرسروصدا و جنجالی «مدار صفر درجه» – که در شبکه اول سیما پخش شد – برمیگردد. او در این سریال، در نقش حبیب پارسا روبهروی دوربین حسن فتحی هنرنمایی کرد. شایان ذکر است که برخیها، این سریال را نقطهی اوج حضور شهاب حسینی در سریالهای دهه هشتاد شمسی تلویزیون ایران میدانند. همچنین، گفتنی است که سریال «مدار صفر درجه» که توسط حسن فتحی کارگردانی شد، زمینه حضور موفقتر این کارگردان را در شبکه نمایش خانگی و سریالسازی برای تلویزیون ایران را نیز فراهم کرد.

سریال تلویزیونی «مدار صفر درجه» در کشورهای ایران، لبنان، مجارستان و فرانسه فیلمبرداری شده بود؛ البته شهاب حسینی در این سریال به زبان فرانسوی صحبت نمیکرد و مثل لیلا حاتمی، مسلط به زبان فرانسه نیست.
یادگیری زبانهای خارجی – علاوه بر زبان انگلیسی – میتواند برای موفقیت شما در موقعیتهای مختلف زندگی یک نوع برگ برنده باشد؛ زیرا جهان امروز، جهان ارتباطات است و کسانی که بتوانند بهراحتی از طریق زبانهای زنده و قدرتمند دنیا ارتباط برقرار کنند، میتوانند شانس بیشتری در موفق شدن در عرصههای مختلف داشته باشند؛ خواه در عرصه بازیگری، خواه تجارت، خواه ترجمه یا خواه سفر و مهاجرت و… . اگر شما نیز از علاقهمندان یادگیری زبانهای خارجی، بهویژه زبان فرانسوی هستید، توصیه میکنیم سلسله مباحث و مجموعه ویدئوهای آموزشی یادگیری این زبان را از پلتفرمهای آموزشی نظیر فرادرس پیگیری کنید و با یادگیری این زبان از الفبا تا سطح پیشرفته، یک قدم بزرگ به سمت موفقیت در عرصههای موردنظر خود بردارید. مجموعه دروس مذکور در لینکهای زیر به شما عزیزان ارائه شده است:
- مجموعه آموزش های زبان فرانسه – کلیک کنید.
- آموزش زبان فرانسه – اصطلاحات و ضرب المثل های رایج – کلیک کنید.
سریال «شوق پرواز» از دیگر سریالهای خاطرهانگیزی است که شهاب حسینی در دهه هشتاد شمسی در آن بازی کرده بود. «شوق پرواز» سریالی بود به یاد سرلشکر شهید عباس بابایی از خلبانان پرافتخار نیروی هوایی ارتش ایران که در دفاع مقدس، خدمات برجستهای را ارائه کرد. این سریال پربیننده، نقطه پایانی بود بر حضور شهاب حسینی در تلویزیون ایران در دهه هشتاد شمسی؛ اما او در دهه نود شمسی در قاب نمایش خانگی (نه تلویزیون) ظاهر شد.

تنها اثری که شهاب حسینی در دهه نود شمسی در آن به ایفای نقش پرداخت، سریال «شهرزاد» به کارگردانی حسن فتحی بود که در سال 1393 برای اولین بار بهصورت عمومی اکران شد. این اثر در تلویزیون صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران پخش نشد اما در شبکه نمایش خانگی روی کنداکتور رفت.

سریال پربیننده «شهرزاد» به کارگردانی حسن فتحی – که شهاب حسینی سابقه همکاری با او را در یک دهه پیش داشت – به یکی از پربینندهترین و جنجالیترین سریالهای شبکه نمایش خانگی ایران تبدیل شد. علاوه بر جنبههای هنری و ژانر عاشقانهی «شهرزاد»، مسئله تهیهکنندهی سریال و بودجهای با منشأ نامشخص، از جمله مقولاتی بودند که این سریال را سالها پس از تولید و پخش آن، در کانون توجه افکار عمومی قرار داده بود.

شایان ذکر است که سریال «شهرزاد» در سه فصل تولید و پخش شد و کارگردان آن، حسن فتحی در پیج اینستاگرام خود، ضمن تشکر از عوامل پخش و بینندگان سریال، به شفافسازی حواشی آن پرداخت و برای ساخت فصل چهارم ابراز امیدواری کرد.

باید اضافه کرد که اگرچه حضور شهاب حسینی بهعنوان بازیگر یا کارگردان در سریالهای تلویزیونی، حدود یک دهه است که دیده نشده اما او در سریال پویانمایی «شکرستان» – که یکی از تولیدات مرکز پویانمایی صبا برای شبکه 2 سیما بود – در نقش راوی حضور یافت.
مروری بر آثار سینمایی شهاب حسینی در دهه 90 شمسی
«خانه ماهرخ» محصول سال 1399، آخرین اثر سینمایی است که شهاب حسینی در دهه نود شمسی در تولید آن مشارکت داشت. او به همراه محمدرضا محمدی، تهیهکنندگی این اثر را عهدهدار بود و علاوه بر آن، در مقام مشاور کارگردان (شهرام ابراهیمی) نیز ظاهر شد. داستان فیلم سینمایی «خانه ماهرخ» – که در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر حضور داشت – روایت تازهبازیگری به نام ماهرخ است؛ بازیگری که در حال نقشآفرینی در اولین فیلم خود است. یک روز که او به خانه میآید، توسط همسرش، کیوان و دوستان مشترکشان، به مناسبت جشن تولدش غافلگیر میشود و در آن جشن در اثر حادثهای صورتش آتش میگیرد و ماجرای فیلم حول این اتفاق پیش میرود. از جمله بازیگران فیلم سینمایی «خانه ماهرخ» میتوان به: آتنه فقیه نصیری، مهری آل آقا و امیررضا دلاوری اشاره کرد.

دیگر اثر سینمایی که شهاب حسینی در تولید آن مشارکت داشت، فیلم سینمایی «اولین برف» (به زبان فنلاندی “Ensilumi“) به کارگردانی حامی رمضان و تهیهکنندگی یوسی رانتاماکی، محصول سال 2020 است. شهاب حسینی در این فیلم صرفاً بازیگر بود (روبهروی دوربین به ایفای نقش پرداخت) و هیچ فعالیتی در عوامل پشت صحنه نداشت. او در این فیلم دراماتیک، در نقش شخصی به نام بهمن مهدیپور در کنار بازیگر فنلاندی، لائورا برن (Laura Birn) بازی کرد. گفتنی است که این فیلم، محصول مشترک سینمای ایران و فنلاند بوده و در جشنواره بینالمللی فیلم هلسینکی 2020 نیز اکران شده است.
این نکته را نیز باید اضافه کرد که شهاب حسینی، بهخاطر بازی در این فیلم، موفق شد در جشنوارهی فیلم پکن، برنده جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل مرد و در جشنواره جوایز سینمایی یوسی در کشور فنلاند، برنده جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد شود.

شهاب حسینی در سال 1398 توانست در تولید سه اثر سینمایی نقش داشته باشد. این سه اثر «بعد از اتفاق»، «مست عشق» و «طلا خون» بودند که هیچکدام از این آنها، در سینما اکران نشدهاند. در ادامه به معرفی هر یک از این سه اثر سینمایی میپردازیم.
اولین فیلم «بعد از اتفاق» نام دارد که شهاب حسینی در مقام تهیهکننده در تولید آن مشارکت داشت. این فیلم درام که محصول سال 1398 بود، توسط پوریا حیدری اوره، نویسندگی و کارگردانی شد؛ در پاییز 1399 در جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان به نمایش درآمد و موفق شد جایزه ویژهی یونیسف در این جشنواره را از آنِ خود کند. از جمله بازیگرانی که در فیلم «بعد از اتفاق» نقشآفرینی کردند میتوان به: جواد عزتی، رضا کیانیان، علی انصاریان (بازیکن فقید فوتبال که بر اثر کرونا درگذشت) و بهرام افشاری اشاره کرد.

فیلم «مست عشق» دومین کاری است که شهاب حسینی در سال 1398 در تولید آن نقش داشت. او در این فیلم – که محصول مشترک دو کشور ایران و ترکیه بود – در نقش بازیگر روبهروی دوربین حسن فتحی (کارگردان اثر) ظاهر شد. این فیلم، روایتی از زندگی مولوی و شمس تبریزی است که شهاب حسینی در آن، نقش محمد بن علی بن ملک داد (ملقب به شمس تبریزی) – از صوفیان ایرانی سده هفتم هجری – را بازی کرد و پارسا پیروزفر نیز برای نشان دادن کاراکتر مولوی – شاعر و عارف نامی ایران – به ایفای نقش پرداخت. در فیلم «مست عشق» بازیگران معروف و محبوب ترک نیز حضور داشتند؛ از جملهی آنها میتوان به: هانده ارچل (در نقش کیمیا خاتون، دختر مولوی)، بنسو سورال (در نقش مریم) و ابراهیم چیلککول (در نقش اسکندر) اشاره کرد. همچنین گفتنی است دیگر بازیگران ایرانیالاصل و ترکتبار دیگری که در این فیلم به هنرنمایی پرداختند، عبارتاند از: حسام منظور، سلما ارگچ، بوراک توزکوپاران و هالیت ارگنج. شایان ذکر است که این فیلم، به دلایلی مذهبی که مربوط به فرقهی صوفیه است، هنوز در ایران اکران نشده است.

سومین فیلم سینمایی که شهاب حسینی در سال 1398 در تولید آن نقش داشت؛ فیلم سینمایی «طلا خون» با نام سابق «خورشید همچنان میدرخشد» – به کارگردانی ابراهیم شیبانی – بود. او در این فیلم در نقش سرگرد کشاورز حضور داشت. زری خوشکام (مادر لیلا حاتمی)، حسام منظور، ترنم کرمانیان و بهار قاسمی از جمله بازیگرانی بودند که در این فیلم، با شهاب حسینی همبازی بودند. بد نیست بدانید که این فیلم در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر حضور یافت و بسیاری از منتقدان این جشنواره، حضور شهاب حسینی در این فیلم را، حضوری متفاوت از او بیان نمودند.

شهاب حسینی در سال 1397 نیز یکی از پرکارترین هنرمندان سینما بود. او در این سال توانست در تولید 4 اثر سینمایی با نامهای: «شین»، «آن شب»، «نرگس» و «هزارتو» نقش فعال داشته باشد. گفتنی است که در بین این فیلمها، فیلمهای «آن شب» در اسفند 1399 و «هزارتو» در آبان 1398موفق شدند تا بر روی پردهی سینماهای کشور اکران شوند. در ادامه به معرفی هر یک از این چهار اثر سینمایی میپردازیم.
فیلم «شین» محصول سال 1397 و به کارگردانی و نویسندگی میثم کزازی، دیگر اثر سینمایی است که شهاب حسینی در تولید آن نقش بهسزایی داشته است. او در تولید این اثر، هم در نقش بازیگر، هم در مقام تهیهکننده و هم مشاور کارگردان مشارکت داشته است. در فیلم «شین» – که در ژانر ترس و دلهره قرار دارد و روایتی ترسناک را به مخاطب ارائه میدهد – بازیگرانی همچون: جمشید هاشم پور، محمود پاکنیت، آتش تقیپور، حسین عابدینی، محمود بصیری، هوشنگ توکلی، سیامک اطلسی و فخرالدین صدیقشریف با شهاب حسینی همبازی بودهاند.
شایان ذکر است که این فیلم در زمان تنظیم و تهیه این گزارش، به دلیل اپیدمی کرونا و تأثیر آن بر کاهش استقبال از آثار سینمایی در سینماها، بر روی پردهی سینماهای کشور اکران نشده بود. گفتنی است که تصمیمگیرنده برای اکران این فیلم، تهیهکننده یعنی شهاب حسینی است.

شهاب حسینی در سال 1397 در فیلم «آن شب» نیز حضور یافته بود. «آن شب» فیلمی – بازهم در ژانر ترس و معمایی – بود که کوروش آهاری آن را نویسندگی و کارگردانی کرده بود و شهاب حسینی در آن، در نقش شخصی به نام بابک نادری به ایفای نقش پرداخت. شایان ذکر است که این فیلم، محصول مشترک ایران و آمریکا است و نخستین فیلم آمریکایی است که پس از انقلاب، در ایران، فیلمبرداری شده است. روایت این فیلمِ ایرانی-آمریکایی – که در بخش نگاه نو سی و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر نیز حضور داشته – داستان یک زوج ایرانی است که به همراه فرزندشان به لسآنجلس آمریکا مهاجرت کرده و در هتلی محبوس شدهاند. نیوشا جعفریان، لیلا اوگانیان، مایکل گراهام، آرمین مهر، امیرعلی حسینی، گلبرگ خاوری و حنا رحیمزاده، جورج مگوایر، الیستر لیتام و… از جمله بازیگرانی هستند که با شهاب حسینی در این فیلم همبازی شدهاند.
شایان ذکر است که این فیلم در جشنوارههای مختلف بینالمللی موفق شده جوایز ارزشمندی را بهدست آورد. از جملهی این جوایز میتوان به سه جایزهی اصلی سی و نهمین جشنواره فیلم ترسناک «مولین دو ری» در اسپانیا اشاره کرد. یکی از این سه جایزه، متعلق به آقای شهاب حسینی بود که توانست جایزه بهترین بازیگر مرد این جشنواره را از آنِ خود نماید.

سومین فیلم سینمایی که شهاب حسینی در سال 1397 در تولید آن نقشی مؤثر داشت، «نرگس» نام دارد. او در این فیلم هم بهعنوان بازیگر روبهروی دوربین (پیام اسکندری) به ایفای نقش پرداخته و هم تهیهکنندگی اثر را برعهده دارد. او در سالهای اخیر، خصوصاً پس از فعالیت در سریال «شهرزاد» – که در پلتفرم نمایش خانگی به نمایش درآمد – به تهیهکنندگی برخی از آثار سینمایی روی آورده تا به بازیگران نوپا (فیلماولیها) مجال دیده شدن دهد؛ فیلم «نرگس» نیز یکی از این فیلمها است که در آن بازیگران جدیدی به چشم میخورند. شایان ذکر است که فیلم سینمایی «نرگس» اولین اثر پیام اسکندری (بهعنوان کارگردان) است که در سکوت خبری، تولید آن استارت خورد. همچنین گفتنی است که این فیلم، از جمله فیلمهای کارنامه شهاب حسینی است که موفقیت چندانی در گیشه نداشت.

فیلم «هزارتو» – که پیشازاین «لابیرنت» نیز نام داشت – چهارمین فیلمی است که شهاب حسینی در سال 1397 در تولید آن مشارکت داشت. «هزارتو» اثری به نویسندگی طلا معتضدی، کارگردانی امیرحسین ترابی و تهیهکنندگی سپهر سیفی است. شهاب حسینی در این فیلم (در نقش امیرعلی) به ایفای نقش پرداخته و ساره بیات نیز (در نقش نگار) دوشادوش او در این فیلم بازی میکند. روایت این اثر سینمایی، داستان مرد به نام امیرعلی است که فرزند خود (بردیا) را گم کرده و هراسان و سراسیمه برای پیدا کردن او در خیابانها در حال دویدن است. امیرعلی ماجرای گم شدن بردیا را به پلیس گزارش میدهد و از این طریق پای افراد دیگری به ماجرا باز میشود. از دیگر بازیگرانی که در این فیلم با شهاب حسینی و ساره بیات همبازی هستند میتوان به: پژمان جمشیدی (در نقش نریمان)، غزال نظر (در نقش بیتا)، فریبا جدیکار (در نقش مامان فری)، علیرضا ثانیفر (در نقش مأمور پلیس)، مریم معصومی (در نقش دوست نریمان) و شیرین یزدان بخش (در نقش همسایه بیتا) اشاره کرد. فیلم «هزارتو» از معدود آثاری است که پژمان جمشیدی – بازیگر فیلمها و سریالهای طنز – را در یک نقش جدی دیدهایم. بد نیست بدانید که این فیلم پس از اکران، بیش از 5.5 میلیارد تومان فروش را در گیشه تجربه کرد.

سال 1396 یکی از کمکارترین سالهای شهاب حسینی در دهه 90 شمسی در عرصه سینما بهشمار میآید؛ زیرا او در این سال، تنها در تولید دو اثر به نامهای «نبات» و «مقیمان ناکجا» مشارکت داشت. در ادامه به معرفی هر یک از این دو اثر سینمایی میپردازیم.
در سال 1396، شهاب حسینی در فیلم سینمایی «نبات» به کارگردانی و نویسندگی پگاه ارضی و تهیهکنندگی هوشنگ نوراللهی روبهروی دوربین رفت. شهاب حسینی در این فیلمِ درام، در نقشِ فردی به نام سعید به هنرنمایی پرداخت. سعید، مرد 44 سالهای بود که زنش را در تصادف رانندگی از دست داد و با دختر 12 سالهاش، نبات زندگی آرام و شیرینی را در شهر تهران تجربه میکند که با ورود ناگهانی زنی به نام سایه به زندگی نبات، زندگی هر سهی آنها دستخوش تغییراتی میشود. گفتنی است که در این فیلم، ستایش محمودی (در نقش نبات) و نازنین فراهانی (در نقش سایه) همبازی شهاب حسینی بودند. همچنین شایان ذکر است که اگرچه بسیاری از مخاطبان فیلم «نبات»، بازی شهاب حسینی را در این فیلم پسندیدند، اما این فیلم پس از اکران فروش مطلوبی را تجربه نکرد. بد نیست بدانید که فیلم «نبات» در بهار 1398 در بخش بازار جشنواره جهانی فیلم فجر به نمایش نیز درآمد.

دومین اثری که شهاب حسینی در سال 1396 در تولید آن نقشی فعال داشت، «مقیمان ناکجا» میباشد. او در این فیلم – که بر اساس نمایشنامهای از اریک امانوئل اشمیت به نام «مهمانسرای دو دنیا» ساخته شده – هم در نقش بازیگر و هم در مقام نویسنده و کارگردان فعالیت نمود. روایت این فیلم، داستانی مرد جوانی است که به مهمانسرای عجیبوغریبی وارد میشود که معلوم نیست کجا است؟ ولی رفتهرفته که به مختصات و ویژگیهای مهمانسرا دقت میکند درمیابد که در جایی بین مرگ و زندگی قرار گرفته است. پریناز ایزدیار، آرمان درویش، احمد ساعتچیان، ناهید مسلمی، غزاله نظر، تنی آواکیان و مهدی حسینی از جمله بازیگرانی هستند که در این فیلم با شهاب حسینی همبازی بودند.

همانطور که گفته شد، شهاب حسینی در فیلم «مقیمان ناکجا» علاوه بر نقش بازیگری، در قامت نویسنده و کارگردان نیز فعالیت داشت. اگر شما نیز علاقه دارید تا مانند او در عناوین شغلی مختلف (نظیر: نویسندگی و کارگردانی) در صنعت سینما بهصورت حرفهای به فعالیت بپردازید، پیشنهاد میکنیم با آموزشهای آنلاینی که مجموعههایی مانند فرادرس منتشر کردند، اولین تجربیات خودتان را در حوزه سینما آغاز کنید و اولین گامهای خودتان را در مسیر سینما بردارید. لذا اگر از علاقهمندان حوزه کارگردانی هستید، اصول اولیه آن نظیر: وظایف یک کارگردان، اندازه نماها، ترکیببندی، زوایای دوربین، عمق میدان، میزانسن متحرک، تحلیل و دکوپاژ و… را میتوانید در مجموعههای آموزشی زیر یاد بگیرید.
همچنین، نویسندگی فیلم یا فیلمنامهنویسی نیز یکی دیگر از مهارتهایی است که در صنعت سینما بسیار پرکاربرد بوده و در تولید هر اثر سینمایی حیاتی است. فیلمنامهنویسی نیاز به پروش ایده، چگونگی خلق داستان، چگونگی نگارش صحنهها و دیالوگها دارد. شما نیز اگر علاقه دارید که در حوزه فیلمنامهنویسی، اطلاعات بیشتری کسب کنید و شروع به نوشتن اولین فیلمنامه خود نمایید، پیشنهاد ما استفاده از مجموعه آموزش فیلمنامهنویسی و نمایشنامهنویسی در وبسایت فرادرس است که لینک آنها در ادامه خدمت شما ارائه شده است.
- آموزش فیلمنامهنویسی – مقدماتی – کلیک کنید.
- آموزش فیلمنامهنویسی – تکمیلی – کلیک کنید.
- آموزش نمایشنامهنویسی – کلیک کنید.
شهاب حسینی در سال 1395، تنها در 2 اثر سینمایی روبهروی دوربین رفت. اولی فیلم «لابی» و دومی فیلم «غلام». در ادامه به معرفی هر یک از این دو اثر سینمایی میپردازیم.
فیلم لابی محصول سال 1395 از دیگر آثاری است که در کارنامه بازیگری شهاب حسینی دیده میشود. «لابی» فیلمی به کارگردانی محمد پرویزی و تهیهکنندگی امیر شهاب رضویان است که مصطفی زمانی، ساره بیات، سحر دولتشاهی، بهنوش طباطبایی، پگاه آهنگرانی و شهرام حقیقتدوست به همراه شهاب حسینی در آن به ایفای نقش پرداختهاند. در واقع، «لابی»، روایت زندگی آدمهایی است که در هتلی استقرار یافته و دوربین علیرضا برازنده، قصهی هرکدامشان را اتاقبهاتاق روایت میکند. «لابی» روایت انسانهایی است که آمدهاند برای مدتی خاص، بمانند و بروند؛ این انسانها گاهی بیتفاوت از کنار هم میگذرند و گاهی نیز کنار هم میمانند و هرکدامشان قصهی خاص خودش را دارند. شایان ذکر است که این اثر 122 دقیقه ای – در زمان تنظیم این گزارش – وضعیت اکران مشخصی ندارد اما میتوان بهدلیل حضور شماری از سوپراستارها و سلبریتیهای سینمای ایران در این اثر، آن را نامزد یکی از پرفروشهای سینمای ایران در سال اکران لقب داد.

فیلم سینمایی «غلام» به کارگردانی میترا تبریزیان و نویسندگی سرویس مسعودی، دومین فیلم سینمایی است که شهاب حسینی در سال 1395 در آن به ایفای نقش پرداخته است. او در این فیلم، در نقش غلام – که نقش اصلی است – بازی کرده است. فیلم «غلام» محصول مشترک سینمای ایران و سینمای انگلیس بوده و لوکیشن فیلمبرداری آن در شهر لندن است. روایت این فیلم، داستان زندگیِ شخصی به نام غلام در لندن است که تاکسی دارد. او علاقهای به اینکه درباره گذشتهی خودش صحبت کند، ندارد. همچنین باوجوداینکه، او یک شهروند دو شغله است اما هیچ علاقهای به پول و مادیات نشان نمیدهد. او همچنین، علاقهای به داییاش ندارد اما هر روز برای خوردن چیزی به کافهی او میرود. در این بین، مادر غلام سعی دارد تا او را به ایران بازگرداند اما او هیچ تصمیمی برای بازگشت به سرزمین مادری نیز ندارد. بهروز بهنژاد، آرمین کریما، لی لونگ و ناصر معمار ضیا از دیگر هنرپیشههایی هستند که با شهاب حسینی در این فیلم به هنرنمایی پرداختهاند. بالاخره دیدن شهاب حسینی در لندن نیز برای مخاطبانش، میتواند جالبتوجه باشد. شایان ذکر است که این فیلم در روزهای ابتدایی سال 1396 اکران شد.

سال 1394 یکی از پرکارترین سالهای فعالیت شهاب حسینی در عرصه هنر هفتم بود. او در این سال توانست در تهیه و تولید 6 اثر سینمایی مشارکت داشته باشد. این 6 اثر عبارتاند از: «برادرم خسرو»، «خورشید نیمهشب»، «فروشنده»، «چهارشنبه»، «امتحان نهایی»، «سایههای موازی». شایان ذکر است که در بین این 6 اثر، «خورشید نیمهشب» تا زمان نگارش این مقاله، در ایران اکران نشده است. در ادامه به معرفی این 6 اثر سینمایی میپردازیم.

فیلم سینمایی «خورشید نیمهشب» محصول سال 1394 دیگر اثر سینمایی است که شهاب حسینی در آن هم در نقش بازیگر و هم در مقام تهیهکننده فعالیت داشت. کارگردان این فیلم، شبیر شیرازی نام دارد که اولین ساختهی او در سینما همین فیلم، «خورشید نیمهشب» است. لازم به ذکر است که این اولین تجربهی تهیهکنندگی مستقل شهاب حسینی است؛ او در تهیه و تولید این فیلم، انتخاب بازیگر و بازیگردانی را نیز خود برعهده داشت. روایت این فیلم، داستان 9 روز از زندگی یک خواننده جوان را نمایش میدهد که متفاوتترین روزهای عمر او بهحساب میآیند. آرمان درویش، سنبل اعظمی، آزاده مهدیزاده و سیدعلی سجادی، سمانه اسماعیلی و رضا یزدانی (خواننده و نوازنده ایرانی) از هنرمندانی هستند که در این فیلم با شهاب حسینی همبازی بودند. باید اضافه کرد که فیلم «خورشید نیمهشب» تاکنون در ایران بهصورت عمومی اکران نشده اما در ماه می سال 2018 در شهرهای سن فرانسیسکو، لسآنجلس، سن خوزه و ساکرامنتوی ایالات متحده آمریکا در حضور شخص شهاب حسینی به نمایش درآمده است.

«فروشنده» – به نویسندگی و کارگردانیِ اصغر فرهادی و تهیهکنندگی الکساند مالهگی – دیگر اثر سینمایی است که شهاب حسینی در سال 1394 در آن به ایفای نقش پرداخت و در تابستان 1395 بهصورت عمومی اکران شد. این اثر، سومین اثری است که شاهد همکاری شهاب حسینی با اصغر فرهادی بودهایم. «فروشنده» موفق شد تا در سال 2017 میلادی، جایزهی اسکار بهترین فیلم غیر انگلیسیزبان را از آنِ خود کند. شهاب حسینی نیز بهخاطر بازی در این فیلم، موفق شد تا در جشنوارهی کن فرانسه، جایزهی بهترین بازیگر مرد را از آنِ خود نماید و اصغر فرهادی نیز در همین جشنواره توانست جایزهی بهترین فیلمنامه را برنده شود.

در این فیلم – که در ابتدا «برسد به دست آهو» نام داشت – شهاب حسینی به همراه ترانه علیدوستی به هنرنمایی پرداختند. علاوه بر آنها، بازیگران دیگری از جمله: مهدی کوشکی، بابک کریمی، مینا ساداتی، فرید سجادی حسینی، احترام برومند، شیرین آقارضاکاشی، مارال بنیآدم، صحرا اسداللهی، مجتبی پیرزاده، سام ولیپور، عماد امامی و محمد فرهادیپور برای نشان دادن شخصیت کاراکترهای مختلف داستان به ایفای نقش پرداختند. روایت این فیلم، داستان زن و شوهری به نامهای، عماد و رعنا است که در حال اجرای تئاتری بر اساس نمایشنامهی «مرگ فروشنده» اثر آرتور میلر هستند که خانهی آنها بهعلت نشست زمین غیرقابل سکونت میشود و به اصرار یکی از دوستانشان به نام بابک، در منزل زنی بدکاره به نام آهو، سکنا میگزینند. داستان فیلم بهگونهای پیش میرود که همه چیز در ابتدا خوب است اما در ادامه وقایعی بحرانی و غیرقابل کنترل روی میدهد که… .
جالب است بدانید که فیلم سینمایی «فروشنده» پس از اکران عمومی در ایران بیش از 16 میلیارد تومان، در ایالات متحده آمریکا بیش از 2 میلیون دلار و در فرانسه نیز بیش از 1.8 میلیون یورو فروش را تجربه کرد.

«چهارشنبه» به کارگردانی سروش محمدزاده، دیگر اثری است که شهاب حسینی در سال 1394 بهعنوان بازیگر در تولید آن مشارکت داشت. او در این فیلم در نقش شخصی به نام سلیم بازی کرد. آرمان درویش، نسیم ادبی، هستی مهدوی، امیرحسین شام بیاتی الهام حاجفتحعلی، نیما راد، پیام اینالویی، گیتی قاسمی، فرخنده فرمانیزاده، رسول ادهمی نیز با او همبازی بودند. روایت فیلم «چهارشنبه»، داستان یک قتل در یک مراسم عروسی است؛ قتل پدر خانوادهی داماد! بد نیست بدانید که این فیلمِ 87 دقیقهای، در بخش هنر و تجربهی سی و چهارمین جشنوارهی فیلم فجر حضور داشت و بهشدت مورد توجه و تحسین منتقدان این بخش از جشنواره قرار گرفت.

فیلم سینمایی «امتحان نهایی» به کارگردانی عادل یراقی، دیگر اثر سینمایی است که در رزومه شهاب حسینی در سال 1394 ثبت شده است. جالب است بدانید که طرح اولیه فیلمنامهی «امتحان نهایی» را زندهیاد عباس کیارستمی ارائه کرد. شهاب حسینی در این فیلم، در نقش فرهاد حضور دارد. فرهاد یک معلم ریاضی است که برای تدریس خصوصی ریاضیات به منزل یکی از شاگردانش، به نام سعید میرود؛ در آنجا با مادر سعید آشنا شده و این آشنایی زمینهساز ازدواج آنها میشود. اما در این میان، سعید به دلیل شرایط سنیاش، آمادگی پذیرفتن فرهاد، بهعنوان ناپدری خود را ندارد و همین باعث ایجاد مشکلاتی میشود که روایت فیلم را بهپیش میبرد. لیلا زارع (در نقش مادر سعید)، از جمله بازیگران این فیلم است. شایان ذکر است که «امتحان نهایی» در گیشه فروش چندان مطلوبی را تجربه نکرد (در حدود 400 میلیون تومان)؛ همچنین دو سال پس از تولید آن، یعنی در تابستان 1396 در شبکه نمایش خانگی نیز پخش شد.

فیلم سینمایی «سایههای موازی» به کارگردانی اصغر نعیمی، ششمین اثر سینمایی است که شهاب حسینی در سال 1394 در تولید آن مشارکت داشته است. او در این فیلم در مقام بازیگر برای نمایش دادن کاراکتری با نام ربیعی روبهروی دوربین رفته بود. دیگر بازیگرانی که در این فیلم با شهاب حسینی همبازی بودند، عبارتاند از:
- ابوالفضل پورعرب (در نقش فرهاد)
- سمیرا حسن پور (در نقش نازنین)
- سیامک صفری (در نقش دایی)
- هوشنگ توکلی (در نقش پدر)
- حدیث فولادوند (در نقش مشتری)
شایان ذکر است این فیلم – که با اقتباس از داستان کوتاهی به نام «نازنین» از داستایوفسکی ساخته شده است – در اواخر تابستان 1395 بهصورت عمومی اکران شد و کمتر از نیم میلیارد تومان فروش گیشه را تجربه کرد.

در کارنامه سینمایی شهاب حسینی برای سال 1393 نام سه اثر وجود دارد. اولی «دوران عاشقی»، دومی «طعم شیرین خیال» و سومی «ساکن طبقه وسط». در ادامه به معرفی این 3 اثر سینمایی خواهیم پرداخت.
فیلم «دوران عاشقی» به کارگردانی علیرضا رئیسیان و به نویسندگی مشترک رؤیا محقق و مهسا محبعلی، محصول سال 1393 است که شهاب حسینی در آن بهعنوان بازیگر (در نقش حمید) به هنرنمایی پرداخته است. روایت این فیلم 95 دقیقهای – که در ژانر درام و رمانتیک قرار میگیرد – داستان وکیل باتجربهای به نام بیتا است که تخصص اصلی او حقوق زنان است و بیشتر پروندههایی که دارد در زمینه طلاق میباشد. روزی همسر بیتا (حمید)، بهواسطهی شغلی که دارد با شخصی به نام میترا که اخیراً به ایران آمده است، آشنا میشود و ماجرای فیلم حول محور این اتفاق میچرخد. در فیلم «دوران عاشقی» بازیگرانی همچون: فرهاد اصلانی، لیلا حاتمی و مینا وحید با شهاب حسینی همبازی بودند.

دومین فیلمی که شهاب حسینی در سال 1393 در آن به ایفای نقش پرداخت، «طعم شیرین خیال» نام دارد که کارگردانی آن را کمال تبریزی انجام داد. بد نیست بدانید که نام اولیهی این فیلم، «دردسرهای شیرین» بود که کارگردان آن را به «طعم شیرین خیال» تغییر داد. شهاب حسینی در این فیلم – که کاراکتر فردی به نام گروس را بازی میکرد – با بازیگرانی همچون: نازنین بیاتی، نادر فلاح، نازنین فراهانی، پریوش نظریه و آسیه سلطانی نژاد، عیسی یوسفی پور، مهدی ملکی همبازی بود. روایت این فیلم، داستان شخصی به نام شیرین است که به معرفی داستان خواستگارش – که از قضا استاد او است – میپردازد. جالب است بدانید که سانسورهای این فیلم، بحثبرانگیز شده بود بهگونهای که کارگردان این اثر، کمال تبریزی از حذف 2 جمله از فیلمش انتقاد کرد. همچنین شایان ذکر است که این فیلمِ 90 دقیقهای پس از اکرانش بهصورت عمومی بیش از 500 میلیون تومان فروش را در گیشه تجربه نمود.

فیلم سینمایی «ساکن طبقه وسط» محصول سال 1393 به کارگردانی شهاب حسینی است؛ او همچنین در قامت بازیگر در این فیلم به هنرنمایی پرداخته است. فرهاد اصلانی، ساره بیات، بابک حمیدیان، هنگامه قاضیانی، طناز طباطبایی، بهناز جعفری، حسین یاری، کامبیز دیرباز، علی شادمان، سحر قریشی و بهنوش بختیاری از جمله سلبریتیهای سینمای ایران هستند که در این اثر، همبازی شهاب حسینی بودند. همچنین شخصی به نام محمدهادی کریمی که فیلمنامهنویس این اثر هست، در آن به ایفای نقش پرداخته است. او در این فیلم، نقش واقعی زندگی خود، یعنی یک روانکاو را بازی کرده است. داستان فیلم نیز دربارهی شخصی است که شهاب حسینی نقش آن را بازی میکند؛ این شخص در قالب یک نویسنده فرورفته است که قرار است بهزودی کتاب تازهاش را بنویسد.
لازم به ذکر است که فیلم «ساکن طبقه وسط» اولین تجربهی کارگردانی شهاب حسینی بهشمار میرود. او در آغاز تولید این اثر سینمایی، طی یادداشتی نوشته بود:
«پیشانی شکر بر خاک آستانش میگذارم که پس از نه سال، نیاز این دل خسته را در بهترین زمان و مکان برآورد. «ساکن طبقه وسط» شرح حیات و پریشانی است، گمگشتگی این روح سرگشته دریافتن مأوایی امن و آرام. شاید بزرگترین جستجوی هر انسان. امید که بیانمان قاصر نباشد به مدد الطاف پیدا و پنهان خود، او و امید که نابترین تلألؤ اندیشه در راستای خشنودیاش نزدیک شویم و اثری برجا گذاریم به یادگار در شأن انسان، که او اشرف مخلوقاتش نامید و جام وجودش را لبریز کرد و امانتدار از روح خویش. پروردگارا راهنماییمان کن به حذر از گمراهی. رسیدن به روشنایی خشنودی است، ای بدلکنندهٔ بدیها به خوبیها؛ آمین»
گفتنی است که فیلم «ساکن طبقه وسط» پس از اکران عمومیاش، مجموعاً 1 میلیارد و 30 میلیون تومان فروش را تهران و شهرستانها تجربه کرد.

در کارنامه سینمایی شهاب حسینی برای سال 1392 نام دو اثر به نامهای «پنج ستاره» و «هیس! دخترها فریاد نمیزنند» دیده میشود. در ادامه به معرفی این 2 اثر سینمایی میپردازیم.
اولین اثر سینمایی که شهاب حسینی در سال 1392 در آن فعالیت داشت، «پنج ستاره» به کارگردانی مهشید افشارزاده بود. نویسنده این اثر علیاکبر قاضینظام و تهیهکنندهی آن نیز امیر سمواتی بودند. شهاب حسینی در فیلم سینمایی «پنج ستاره» در نقش فردی به نام رضا هنرنمایی کرد. روایت این فیلم، داستان فردی به نام مریم بود که برای تهیهی هزینههای تحصیل خود در دانشگاه، تصمیم میگیرد در کنار مادر خود در هتلی لوکس و پنج ستاره کار کند؛ ماجرای اصلی فیلم از آنجا شروع میشود که آمیتاب باچان (سوپر استار مشهور هندی) مهمان هتل است و ساعت او دزدیده میشود.
از دیگر بازیگرانی که به همراه شهاب حسینی در این فیلم به ایفای نقش پرداختند میتوان به: دیبا زاهدی (در نقش مریم)، سحر قریشی (در نقش فریبا)، بهنوش بختیاری (در نقش زری)، بهناز جعفری (در نقش ملیحه)، شیرین بینا (در نقش هما)، همایون ارشادی (در نقش میرک آبادی)، لیلا بلوکات (در نقش شقایق)، محمود جعفری (در نقش قاسم) و امید روحانی (در نقش آهنگری) اشاره کرد.

فیلم «هیس! دخترها فریاد نمیزنند» به نویسندگی و کارگردانی پوران درخشنده، از جمله آثار سینمایی جنجالی دهه نود شمسی بوده و دومین فیلمی بود که شهاب حسینی در سال 1392 در آن به هنرنمایی پرداخت. موضوع این فیلم، تجاوز به دختران خردسال و تعرض جنسی به کودکان است؛ بد نیست بدانید که نشریه معتبر Variety در ایالات متحده آمریکا از این فیلم حمایت کرده است.
روایت فیلمِ «هیس! دخترها فریاد نمیزنند» داستان دختر هشت سالهای به نام شیرین است که توسط مردی از نزدیکان خود مورد تعرض و آزار جنسی قرار میگیرد؛ او که دیگر زخمی عمیق را بر روح و جان خود مشاهده میکند، به زخمی عمیقتر گرفتار شده و آن زخم این است که نمیتواند کسی را پیدا کند تا آن واقعه را با او در میان بگذارد؛ زیرا هیچکس حرف او را باور نمیکند و حتی ممکن است او را سرزنش کنند. در ادامهی فیلم، او نوجوانی را پشت سر میگذارد و در جوانیاش پس از تجربهی دو نامزدی ناموفق، دیگر واقعاً عاشق میشود و هنگامیکه میخواهد با مرد موردعلاقهاش ازدواج کند، به ناگاه مردی را میبیند که قصد دارد دختر خردسالی را مورد تجاوز قرار دهد و شیرین آن دختر را فراری میدهد و… .
شهاب حسینی در فیلم «هیس! دخترها فریاد نمیزنند» نقش بازپرس را بازی میکند؛ از جمله بازیگرانی که با او در فیلم همبازی بودند، میتوان به:
- طناز طباطبایی (در نقش شیرین نعیمی)
- مریلا زارعی (در نقش فریماه تولایی)
- امیر آقایی (در نقش داریوش منزلتی)
- بابک حمیدیان (در نقش مراد صفرخانی)
- جمشید هاشم پور (در نقش سرگرد آگاهی)
- نیما صفایی (در نقش امیرعلی جمالی)
- فرهاد آئیش (در نقش رئیس زندان)
- ستاره اسکندری (در نقش دکتر زاهدی)
- هادی مرزبان (در نقش نعیمی)
- شیرین بینا (در نقش همسر منزلتی)
اشاره کرد.
شایان ذکر است که این فیلمِ 106 دقیقهای، فروش بسیار مطلوبی را در گیشه تجربه کرد؛ فروشی قریب به 5 میلیارد و 500 میلیون تومان! همچنین جالب است بدانید که شهاب حسینی بهخاطر بازی در این فیلم موفق شد تا در دوازدهمین دوره جشنواره بینالمللی ACTION ON FILM در کشور آمریکا، جایزهی بهترین بازیگر مرد را از آنِ خود نماید.

شهاب حسینی در سال 1391 در تولید سه فیلم سینمایی بهعنوان بازیگر نقش داشت. این سه فیلم عبارتاند از: «تعبیر خواب»، «آشغالهای دوستداشتنی» و «حوض نقاشی». در ادامه به معرفی هر سه اثر مذکور خواهیم پرداخت.
«تعبیر خواب» فیلمی به کارگردانی رضا دادویی و محصول سال 1391 است. این فیلم، مضمونی اجتماعی داشته و داستان پلیسی را روایت میکند که شخص اول آن، بین دو راهی انجام وظیفه و قولی که داده است، بهناچار باید یکی را انتخاب کند. بازیگرانی همچون: حمید ابراهیمی، مهران نائل، الهه حسینی، رضا آشتیانی، محمد ابهری، علی امیری، میرنادر مظلومی و علیرضا مهربانی در این فیلم با شهاب حسینی همبازی بودند. شایان ذکر است که شهاب حسینی بهخاطر بازی در فیلم «تعبیر خواب» جوایز متنوعی را از جشنوارههای مختلف بهدست آورد که بهشرح ذیل هستند:
- دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول مرد شهاب حسینی از پانزدهمین جشنواره فیلمهای پلیسی مسکو (۱۳۹۲)
- کاندید بهترین بازیگر نقش اول مرد شهاب حسینی از سومین جشنواره جام جم (۱۳۹۲)
- تندیس جشنواره و لوح تقدیر بهترین بازیگر نقش اول مرد شهاب حسینی از پنجمین جشنواره بینالمللی فیلم شهر (۱۳۹۴)

«آشغالهای دوستداشتنی» فیلمی به نویسندگی، کارگردانی و تهیهکنندگی محسن امیریوسفی محصول سال 1391 دیگر اثر سینمایی است که شهاب حسینی در آن به ایفای نقش پرداخت. روایت این فیلم، داستان حوادث پس از انتخابات سال 1388 است و پس از تولیدش (در سال 1391) حتی پس از 6 سال موفق نشد تا مجوز اکران عمومیاش را بگیرد. گفته شده که از دلایل عدم اکران عمومی این فیلم در این مدت طولانی، حضور هنرپیشه پیش از انقلاب (بهروز وثوقی) است که در نسخه اصلی فیلم در چند سکانس بازی کرده بود. شهاب حسینی در این فیلم، در نقش فردی به نام منصور به هنرنمایی پرداخت و بازیگرانی همچون:
- شیرین یزدان بخش (در نقش منیر خانم)
- هدیه تهرانی (در نقش سیما)
- اکبر عبدی (در نقش محمد علی خان)
- صابر ابر (در نقش امیر)
- حبیب رضایی (در نقش رامین)
- شهاب حسینی (در نقش منصور)
- میر ظاهر مظلومی (در نقش مأمور)
- نگار جواهریان (در نقش دختر جوان)
- هوشنگ قوانلو (در نقش همسایه منیر)
با او همبازی بودند.
بد نیست بدانید که این فیلمِ 88 دقیقهای پس از اکران عمومی بر روی پرده سینماهای کشور، حدود 4 میلیارد تومان در گیشه فروش داشت که رقم قابلملاحظهای برای اکران عمومی یک اثر سینمایی در سال 1397 بهشمار میرود.

فیلم سینمایی «حوض نقاشی» به کارگردانی مازیار میری، آخرین اثری است که شهاب حسینی در سال 1391 در آن به ایفای نقش پرداخته است. او در این فیلم با بازیگرانی همچون: نگار جواهریان، فرشته صدرعرفایی، سپهراد فرزامی، سیامک احصایی و الهام کردا همبازی بود. روایت این فیلم، داستان زوجی با نامهای مریم و رضا است که با دیگر آدمهای یک فرق دارند، آنهم نه یک فرق کوچک بلکه یک فرق بزرگ! و این فرق، آنها را در زندگی زناشویی به چالش میکشد. گفتنی است که فیلم «حوض نقاشی» در سی و یکمین جشنواره فیلم فجر، بهعنوان بهترین فیلم از نگاه تماشاگران انتخاب شد و سیمرغ بلورین بهترین طراحی صحنه و لباس را از این جشنواره کسب کرد.
همانطور که قبلاً گفته شد، صنعت سینما مهارتها و مشاغل مختلفی را در خود جای داده؛ مهارتها و مشاغلی که از دید بسیاری از افراد نهفته است؛ مهارتها و مشاغلی که شاید شما نیز به آنها فکر نکرده باشید! یکی از این مشاغل، طراحی صحنه و لباس است. اگر شما نیز به هنر طراحی لباس و همچنین انجام طرح بر روی پارچه و لباس علاقهمند هستید، میتوانید از آموزشهای مرتبط در پلتفرمهای آموزشی مانند فرادرس استفاده کنید. برای آگاهی از چندوچون طراحی پارچه و لباس پیشنهاد میشود به دورههای آموزشی که در زیر خدمت شما عزیزان ارائه شده است، مراجعه کنید.
- آموزش نرم افزار CLO 3D برای طراحی سه بعدی لباس – کلیک کنید.
- آموزش طراحی پارچه با فتوشاپ و ایلوستریتور Photoshop و Illustrator – کلیک کنید.
همچنین اگر صاحب یک فعالیت تجاری در صنعت مد و پوشاک هستید، دو مجموعه آموزشی زیر راهنمای بسیار خوبی برای موفقیت در این زمینه را به شما ارائه میدهند و با مشاهده این مجموعههای آموزشی، با دانش اصولی و دقیقتری میتوانید کسبوکار خود در این صنعت را گسترش دهید.
باید ذکر کرد که شهاب حسینی بهخاطر بازی در فیلم «حوض نقاشی»، موفق شد در جشنواره فیلم لیسبون در سال 2014، جایزهی ویژه بهترین بازیگر مرد را از آنِ خود کند. همچنین بد نیست بدانید که این فیلم پس از اکران عمومی، فروشی حدود 1 میلیارد و 650 میلیون تومان را تجربه نمود.

در کارنامه سینمایی شهاب حسینی در سال 1390 دو اثر مشاهده میشود. اولی، «یکی میخواد باهات حرف بزنه» و دومی، «من و زیبا». در ادامه به معرفی این دو اثر خواهیم پرداخت.
از دیگر تجربههای بازیگری شهاب حسینی، بازی در فیلم «یکی میخواد باهات حرف بزنه» به کارگردانی منوچهر هادی و محصول سال 1390 میباشد. این اولین تجربه همکاری شهاب حسینی با این کارگردانِ فیلمهای پرفروش سینمای ایران است. روایت این فیلم، داستان زنی به نام لیلا است که دختر جوانش یاسمن، در حادثهای ناگوار دچار مرگ مغزی شده و قصد دارد اعضای بدن دخترش را به بیمارانی که نیازمند هستند، اهدا کند؛ اما او تنها یک هفته فرصت دارد تا برای تحقق این امر حیاتی، از شوهر سابقش، مصطفی رضایت بگیرد.
شهاب حسینی در این فیلمِ 90 دقیقهای – که در ژانر درام و خانوادگی قرار میگیرد – نقش مصطفی را بازی میکند و دیگر بازیگران آن، عبارتاند از:
- آنا نعمتی (در نقش لیلا)
- حمیدرضا پگاه (در نقش علیرضا)
- یکتا ناصر (در نقش هنگامه)
- شهین تسلیمی (در نقش مادر مصطفی)
- هانیه غلامی (در نقش یاسمن)
- آزاده ریاضی (در نقش دوست مصطفی)

فیلم سینمایی «من و زیبا» به نویسندگی و کارگردانی فریدون حسنپور و تهیهکنندگی جواد نوروزبیگی دیگر اثر سینمایی است که شهاب حسینی در سال 1390 در آن، به ایفای نقش پرداخته است. روایت این فیلم، داستان شخصی به نام موسی (با بازی پرویز پرستویی) است که درصدد توبه از گذشته بوده، همسرش از درد زایمان فوت کرده و موسی درمییابد که دیگر کار از کار گذاشته است. گفتنی است که شهاب حسینی و پرویز پرستویی در این فیلمِ 90 دقیقهای با بازیگرانی همچون: حدیث میر امینی، صادق صفایی، آزیتا ترکاشوند، نیکی نصیریان، رضا ناجی و سیما خضرآبادی همبازی بودند.

مروری بر آثار سینمایی شهاب حسینی در دهه 80 شمسی
کارنامه شهاب حسینی در سال 1389 نمایانگر حضور او در 6 اثر سینمایی به نامهای «به امید دیدار»، «آفریقا»، «جدایی نادر از سیمین»، «خانه پدری»، «برف روی شیروانی داغ» و «سوت پایان» میباشد. در ادامه به معرفی این 6 اثر میپردازیم.
فیلم «به امید دیدار» به کارگردانی ایرانی، محمد رسولاف، از جمله آثار سینمایی است که شهاب حسینی در سال 1389 در آن حضور یافت. روایت این فیلم 100 دقیقهای – که در سال 2010 ساخته و در سال 2011 منتشر شده بود – داستان یک وکیل ایرانی است که بهمنظور رفتن به خارج از کشور برای اخذ ویزا تلاش میکند. شهاب حسینی در این فیلم، با فرشته صدرعرفایی، حسن پورشیرازی، بهنام تشکر، امید روحانی، آشا محرابی، فریبا جدیکار، رؤیا تیموریان، سیما تیرانداز و جواد یحیوی همبازی بود.
بد نیست بدانید که محمد رسولاف بهخاطر کارگردانی فیلم «به امید دیدار» موفق شد در جشنواره فیلم کن فرانسه، جایزه نگاهی دیگر برای بهترین کارگردانی را از آنِ خود کند اما به دلایلی نتوانست برای دریافت جایزهاش در این جشنواره حاضر شود.

فیلم «آفریقا» به کارگردانی هومن سیدی، دیگر اثر سینمایی شهاب حسینی در سال 1389 که در آن به هنرنمایی پرداخته است. روایت این فیلم، داستان 3 جوان خردهفروش است که درگیر ماجرای گروگانگیری میشوند. آزاده صمدی، جواد عزتی، مینا ساداتی، امیر جدیدی در این فیلم با شهاب حسینی همبازی بودند.
شایان ذکر است که فیلم «آفریقا»، به دلایلی نامشخص نتوانست از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوزش را برای اکران عمومی بر روی پرده سینماهای کشور دریافت کند؛ به همین خاطر، سازندگان این فیلم تصمیم گرفتند که آن را در پلتفرم شبکه نمایش خانگی منتشر کنند؛ جالب است بدانید که این فیلم در سال 1391 تبدیل به یکی از پرفروشترین فیلمهای شبکه نمایش خانگی نیز شد.

فیلم «جدایی نادر از سیمین» به نویسندگی، کارگردانی و تهیهکنندگی اصغر فرهادی محصول سال 1389 میباشد و از فیلمهای مطرح سینمای ایران پس از انقلاب است که شهاب حسینی در آن حضور داشت. او به همراه بازیگرانی همچون: لیلا حاتمی، پیمان معادی، ساره بیات، سارینا فرهادی، بابک کریمی، علیاصغر شهبازی و کیمیا حسینی در کنار مریلا زارعی و شیرین یزدانبخش در این فیلم به هنرنمایی پرداختهاند. شایان ذکر است که شهاب حسینی بهخاطر بازی در این فیلم موفق شد، دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد در جشنواره فیلم فجر را از آنِ خود کند و همین جایزه را در جشن بزرگ خانه سینما برنده شود.
همچنین گفتنی است که «جدایی نادر از سیمین» اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسیزبان را به کارنامه افتخارات اصغر فرهادی اضافه کرد. تحقیقات نشان میدهد که هزینه ساخت این فیلم، نیم میلیون دلار و میزان فروش آن در خارج از کشور، قریب به 20 میلیون دلار بود. «جدایی نادر از سیمین» بیشک یکی از پرفروشترین فیلمهای تاریخ سینمای ایران در خارج از کشور است.

فیلم «خانه پدری» به نویسندگی، کارگردانی و تهیهکنندگی کیانوش عیاری، دیگر اثری است که شهاب حسینی در سال 1389 در آن حضور داشت. روایت این فیلم، داستان دختری جوان به نام ملوک است که در خانوادهای سنتی به زندگانی خود ادامه میدهد تا اینکه پدرش، کلبحسن به دلایل ناموسی خواهان مرگ او است. به همین خاطر، کلبحسن از پسر کوچکش، محتشم میخواهد تا قبری در زمین حفر کند و ملوک را در آن دفن نماید؛ تا این لکهی ننگ از دامان خانواده پاک و آبروی خانواده حفظ شود.
شهاب حسینی در این فیلم (در نقش ناصر، پسر محتشم) به هنرنمایی پرداخت. دیگر بازیگرانی که با او در تهیهی این اثر همبازی بودند، عبارتاند از:
- ناصر هاشمی (در نقش جوانی محتشم)
- مهدی هاشمی (در نقش میانسالی محتشم)
- مهران رجبی (در نقش کلبحسن پدر محتشم)
- نازنین فراهانی (در نقش کلب معصومه، مادر محتشم)
- مینا ساداتی (در نقش مریم، نامزد ناصر)
- نگاه خاقانی (در نقش ملوک، مقتول و خواهر بزرگ محتشم)
شایان ذکر است که این فیلم به دلیل داشتن صحنه خشن، اولین روز پس از اکران توقیف گردید و باوجود آنکه موفق شد مجوز مجدد برای اکران بگیرد، بازهم توقیف شد تا نهایتاً پس از 10 سال، یعنی در پائیز 1398 بر روی پردهی سینماها رفت. همچنین بد نیست بدانید که این فیلم 100 دقیقهای پس از اکران نهایی توانست بیش از 1.5 میلیارد فروش را تجربه کند.

فیلم سینمایی «برف روی شیروانی داغ» محصول سال 1389 میباشد؛ «برف روی شیروانی داغ» فیلمی است به کارگردانی و نویسندگی محمدهادی کریمی و تهیهکنندگی علی لدنی که شهاب حسینی تجربهی حضور در آن را دارد. روایت این فیلم، داستان فردی مشهور است که پس از فوتش، اثری رازآلود از وی بهجا میماند. اثری که در ذهن نزدیکان و اطرافیانش، پرسشهایی را بهوجود میآورد و تنها راه رسیدن آنها به آرامش، دستیابی به پاسخ این پرسشها است. آناهیتا نعمتی، کوروش تهامی، خاطره اسدی، امیرحسین آرمان و فرخ نعمتی از دیگر هنرپیشههای اثر هستند که با شهاب حسینی همبازی بودند. بد نیست بدانید که هنگامه قاضیانی نیز در این فیلم 90 دقیقهای، بهصورت افتخاری حضور داشت.

فیلم سینمایی «سوت پایان» به نویسندگی و کارگردانی نیکی کریمی و تهیهکنندگی جهانگیر کوثری است که در سال 1389 تولید شده و شهاب حسینی نیز تجربه بازی در آن را در کارنامه خود ثبت نموده است. روایت این فیلم، داستان زوجی با نامهای سامان و سحر است که هر دو مستندساز هستند و زندگی آرامی در تهران دارند اما در اثر مشکلی در ساخت یک فیلم تلویزیونی – که سامان آن را ساخته است – مشکلاتی پیش میآید که ماجرای اصلی فیلم حول آن میچرخد. نیکی کریمی، اشکان خطیبی، هستی مهدویفر، بهنوش بختیاری، غزاله رشیدی، آتیلا پسیانی، مصطفی زمانی، گوهر خیراندیش و هادی ساعی (تکواندوکار قهرمان ایرانی) از بازیگرانی هستند که در این اثر با شهاب حسینی همبازی بودند. بد نیست بدانید که این فیلمِ 90 دقیقهای توانست در جشنوارههای مختلف خارجی، جوایز متعددی را کسب کند.

شهاب حسینی در سال 1388 حضور در دو فیلم به نامهای «پرسه در مه» و «حوالی اتوبان» را در کارنامه سینمایی خود ثبت نموده است. در ادامه به ارائهی توضیحاتی در خصوص این دو فیلم خواهیم پرداخت.
فیلم سینمایی «پرسه در مه» به نویسندگی و کارگردانی بهرام توکلی محصول سال 1388 است. روایت این فیلم، داستان شخصی به نام امین است که یک آهنگساز و نوازندهی پیانو است. او بعد از آنکه با دختری به نام رؤیا – که یک بازیگر تئاتر است – ازدواج میکند؛ با مشکلات زیادی مواجه میشود که زندگی زناشویی آنها را تحت تأثیر قرار میدهد؛ تا آنجا کارش را رها میکند، همسرش را از دست میدهد و به وضعیت بدی دچار میشود. شهاب حسینی در این فیلم، در نقش امین هنرنمایی کرد و بازیگران دیگری همچون: لیلا حاتمی (در نقش رؤیا)، مسعود رایگان (در نقش استادِ امین)، و احمد ساعتچیان (در نقش کارگردان) با او همبازی بودند. شایان ذکر است که این فیلمِ 79 دقیقهای، فروشی زیر 100 میلیون تومان را در تهران تجربه کرد.

فیلم سینمایی «حوالی اتوبان» به کارگردانی سیاوش اسعدی، دیگر اثر سینمایی است که شهاب حسینی در سال 1388 در آن به ایفای نقش پرداخت. روایت این فیلم، داستان یک زوج جوان است که با ورود زنی میانسال، زندگیشان دستخوش تغییراتی میشود. گلچهره سجادیه، بهناز جعفری، افسانه چهرهآزاد، افشین سنگچاپ و ملیحه نیکجومند در این فیلمِ 90 دقیقهای، با شهاب حسینی (در نقش پاشا) همبازی بودند.

شهاب حسینی در سال 1387 تجربه حضور در 5 فیلم را در رزومه سینمایی خود ثبت نموده است. این 5 اثر سینمایی عبارتاند از: «آناهیتا»، «سایه وحشت»، «درباره الی»، «سوپر استار» و «دلشکسته». در ادامه به معرفی تمامی این آثار خواهیم پرداخت.
فیلم سینمایی «آناهیتا» به کارگردانی عزیزالله حمید نژاد محصول سال 1388 در ژانر علمی، جنایی و درام است که شهاب حسینی در آن بهعنوان بازیگر ایفای نقش نموده است. روایت این فیلم، داستان دو دانشجوی دختر رشته شیمی به نامهای خورشید و مهرناز است که در ساختمانی متروک، آزمایشگاهی را دایر کرده و در این آزمایشگاه، تحقیقاتی را بر روی کریستالهای مولکولهای آب شروع نمودهاند. در ادامه یکی از این دو دانشجو در آزمایشگاه کشته میشود و دیگری سعی دارد تا با آزمایشهای خاصِ ابداعی خود، پرده از قسمتهای پنهان قتل دوستش بردارد. شهاب حسینی در فیلمِ 90 دقیقهایِ «آناهیتا»، در نقش بهنام به هنرنمایی پرداخته و بایگران دیگری که با او در این فیلم همبازی بودند، در زیر بهصورت لیست معرفی شدهاند:
- میترا حجار (در نقش خورشید)
- شهاب حسینی (در نقش بهنام)
- پوریا پورسرخ (در نقش فؤاد)
- نرگس محمدی (در نقش مهرناز)
- افسانه ناصری (در نقش پرستار بیمارستان)

«سایه وحشت» به نویسندگی و کارگردانی عماد اسدی در سال 1387 ساخته شده و شهاب حسینی نیز هنرنمایی در این اثر سینمایی را در رزومه خود ثبت کرده است. بد نیست بدانید که این فیلم 88 دقیقهای – که در ژانر درام و ترسناک قرار دارد – اولین اثر سینمایی است که عماد اسدی آن را کارگردانی کرده است. روایت این فیلم، داستان چند جوان است که ناخواسته باعث مرگ دختری میشوند و ماجرا از آنجا آغاز میگردد. در این فیلم، بازیگرانی همچون: شیلا خداداد، مرحوم ماهچهره خلیلی، نیما رئیسی، شیوا خسرومهر، گیتی ساعتچی، محمود تجدد، شیوا خنیاگر، حمیدرضا اسدی، سونیا زینتی و آرش مهاجری با شهاب حسینی همبازی بودند. شایان ذکر است که فیلم «سایه وحشت» تا زمان نگارش این مطلب، کماکان اکران نشده بود.

فیلم سینمایی «درباره الی» – که پس از اکرانش مورد تعریف و تمجید مردم و منتقدان قرار گرفت و طوفانی در سینمایی دهه هشتاد به پا کرد – محصول سال 1387 به کارگردانی اصغر فرهادی بوده و شهاب حسینی نیز در آن بازی کرده است.
شهاب حسینی در این فیلمِ پرفروش، در کنار بازیگرانی همچون: گلشیفته فراهانی، ترانه علیدوستی، مانی حقیقی، مریلا زارعی، پیمان معادی، صابر ابر و احمد مهرانفر بهخوبی درخشید و موفق شد در جشن خانه سینما، تندیس زرین بهترین بازیگر نقش اول مرد را از آنِ خود کند.
روایت این فیلم، زندگی چند خانواده است که به مناطق شمالی کشور میروند و الی – که قرار است با احمد برای ازدواج آشنا شود – در ساحل دریا ناپدید میگردد؛ گم شدن الی نیز داستانی پرکشمکش را رقم میزند که… .

شایان ذکر است که رد پای این روایت را در دیگر آثار اصغر فرهادی نیز میتوانیم ببینیم. روایتی از دروغهای کوچکی که تبدیل به فاجعه میشوند. یادآور موضوع مینیسریال «دروغهای کوچک بزرگ» با بازی نیکول کیدمن! شایان ذکر است که اصغر فرهادی موفق شد تا بهخاطر کارگردانی این فیلم، جایزه خرس نقرهای بهترین کارگردانی جشنواره بینالمللی فیلم برلین را از آن خود کند.
او، فیلم «درباره الی» را بر اساس سبک رئالیسم ساخت و این امر باعث ایجاد موج جدیدی در سینمای ایران شد. تمام آثاری که تاکنون توسط فرهادی ساختهشده است، نشان میدهد که وی از سبک رئالیسم پیروی کرده، داستانهای او پایانی باز، معماگونه و دراماتیک داشته و تأثیر بلندمدتی بر ذهن بیننده خواهند گذاشت. یک کارگردان و هنرمند باید عناصر بصری و نحوه تاثیرگذاری بر مخاطب و امکانات ارتباطی موجود در جامعه را به خوبی بشناسد و نسبت به کارکردهای آن اشراف کامل داشته باشد. برای این منظور باید با انواع سبکهای مختلف در ارتباط بصری آشنایی داشته باشد و هر یک را به خوبی بهکارگیری نماید. اگر شما نیز تمایل دارید در راستای یک کارگردان شدن این سبکها را بشناسید، پیشنهاد ما استفاده از مجموعه آموزشی زیر میباشد.
ذکر این نکته اینجا خالی از لطف نیست که فیلم «درباره الی» بهغیراز ایران، در بیش از 15 کشور دیگر اکران شد و 7 میلیون دلار فروش کرد. این در حالی است که هزینه ساخت فیلم کمتر از 1.5 میلیون دلار بود.

فیلم «سوپر استار» به نویسندگی و کارگردانی تهمینه میلانی، یکی از فیلمهای سینمایی پرفروش دهه هشتاد بهشمار میرود. شهاب حسینی نیز در سال 1387 در این فیلم به ایفای نقش پرداخت. روایت این فیلم، داستان کوروش زند (با بازی شهاب حسینی) بهعنوان سوپر استار جوان سینمای ایران است که سوپر استار شدن و معروفیت، او را به یک آدم خوشگذران و غرق در فساد تبدیل میکند. در ادامه کورش با دختری به نام رها آشنا میشود و ماجرای فیلم بهتدریج شکل میگیرد. از جمله بازیگرانی که در این فیلم با شهاب حسینی همبازی بودند میتوان به: فتانه ملک محمدی، محمدرضا شریفینیا، افسانه بایگان، فریبا کوثری، نسرین مقانلو، سارا خوئینیها، رضا رشیدپور، السا فیروزآذر و لیلا زارع اشاره کرد.
شایان ذکر است که این فیلمِ 107 دقیقهای توانست فروش گیشه خیرهکنندهی 870 میلیون تومانی (تنها در شهر تهران) را تجربه کند که رقم قابلتوجهی در فروش فیلمهای اکران شده در سال 1387 بهشمار میرود. همچنین گفتنی است که شهاب حسینی بهخاطر بازی در فیلم «سوپر استار» موفق شد تا در جشنواره بینالمللی فیلم فجر، سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد را کسب کند.

فیلم سینمایی «دلشکسته» به کارگردانی علی رویینتن، از دیگر آثاری است که شهاب حسینی بهعنوان بازیگر در سال 1387 در آن حضور دارد. داستان این فیلم، روایت دختر و پسر جوانی در دانشگاه است که با هم آشنا شده و کمکم به هم دلبسته میشوند. ازآنجاییکه این دختر و پسر طرز فکر گوناگونی دارند و در خانوادههایی با عقاید مخالف بزرگ شدهاند، پدر دختر، با ازدواج آنها مخالفت میکند. زندهیاد خسرو شکیبایی، فریبا کوثری، محمود پاکنیت، رضا رویگری، محرم زینالزاده، فریبا جدیکار، میرطاهر مظلومی، بیتا بادران و گوهر خیراندیش از هنرپیشههایی هستند که در این اثر با شهاب حسینی همبازی بودند. ذکر این نکته نیز خالی از لطف نیست که فیلم «دلشکسته» در گیشه تنها 130 میلیون تومان (آنهم تنها در شهر تهران) فروش کرد.

در کارنامه سینمایی شهاب حسینی برای سال 1386 نام سه اثر دیده میشود. «تنهایی»، «پرچمهای قلعه کاوه» و «محیا». در ادامه به معرفی هر یک از این سه اثر خواهیم پرداخت.
فیلم «تنهایی» به کارگردانی حجت قاسمزاده اصل، اولین اثری است که شهاب حسینی در سال 1388 در آن بازی کرد و در نقش حمید ظاهر شد.

فیلم «پرچمهای قلعه کاوه» محصول سال 1386 به کارگردانی محمد نوریزاد است که شهاب حسینی در این اثر در نقش صادق هنرنمایی کرد.

فیلم «محیا» به کارگردانی اکبر خواجویی، محصول سال 1386، دیگر تجربه بازیگری شهاب حسینی در این سال است. او در این اثر سینمایی در نقش جاوید بازی کرد.

شهاب حسینی در سال 1385 فعالیت زیادی در عرصه سینما داشت. او در این سال در 5 اثر سینمایی به نامهای «نیلوفر»، «ایستگاه بهشت»، «بچههای ابدی»، «غیرمنتظره» و «قصهی عشق» بازی کرد. در ادامه به معرفی هریک از این آثار پرداختهایم.
فیلم سینمایی «نیلوفر» به کارگردانی سایین ژمایل، اولین تجربه همکاری شهاب حسینی با یک کارگردان غیر ایرانی است که محصول سال 1385 بوده و روایت زندگی یک دختربچه عراقی است که قصد دارد پزشک شود. رؤیا نونهالی، فاطمه معتمدآریا، امیر آقایی و صادق صفایی و زهرا داوود نژاد در فیلم با شهاب حسینی همبازی هستند. شایان ذکر است که این فیلم 82 دقیقهای ، موفقیتی در گیشه نداشت.

فیلم سینمایی «ایستگاه بهشت» به کارگردانی نادر مقدس، محصول سال 1385 است. روایت این فیلم، داستان یک فرد نابینا به نام سروش است که تلاش زیادی برای بهدست آوردن بینایی خود میکند و با چالشهای جدیدی مواجه میشود. بازیگرانی که در این فیلمِ 90 دقیقهای با شهاب حسینی (در نقش سروش) همبازی بودند، عبارتاند از:
- سپیده خداوردی (در نقش غزاله)
- مهدی میامی (در نقش عمو رسول)
- فرهاد اصلانی (در نقش دکتر هدایتی)
- پوراندخت مهیمن (مادر غزاله)
- بهاره امیری (در نقش پرستار)

فیلم سینمایی «بچههای ابدی» به کارگردانی پوران درخشنده، از دیگر تجارب همکاری شهاب حسینی با این کارگردان سرشناس سینمای ایران در سال 1385 است. روایت این فیلم، داستان ازدواجِ نگار با ایمان است. گفتنی است که در این فیلم، الهام حمیدی، هادی مرزبان، پانتهآ بهرام، آهو خردمند، فرزانه کابلی، مهدی میامی و فلور نظری با شهاب حسینی همبازی بودند.

فیلم سینمایی «غیرمنتظره» به کارگردانی محمدهادی کریمی از دیگر آثاری است که شهاب حسینی در سال 1385 در آن نقشآفرینی کرده بود. او در این فیلم، همبازی بازیگرانی چون: هانیه توسلی، سودابه بیضایی، سید مهرداد ضیایی و دانیال عبادی شده بود.

تنها همکاری شهاب حسینی با بیژن بیرنگ در ساخت فیلم سینمایی «قصه عشق» بود که محصول سال 1385 است. او در این فیلم، با یولیا کرینکه، پژمان بازغی و محمدرضا نجفی، همبازی شده بود.
شهاب حسینی در سال 1384 در عرصه سینما خیلی فعال نبود. او در این سال تنها در دو اثر سینمایی به نامهای «پیشنهاد 50 میلیونی» و «قتل آنلاین» حضور یافت. در ادامه به معرفی این دو اثر میپردازیم.
فیلم سینمایی «پیشنهاد 50 میلیونی»، از معدود تجربههای همکاری شهاب حسینی با زندهیاد خسرو شکیبایی است. فیلمی به کارگردانی مهدی صباغزاده، محصول سال 1384 که روایت یک زوج جوان است. شایان ذکر است که در کنار شهاب حسینی (در نقش برمک)، ماهایا پطروسیان نیز در این فیلم، در نقش آیدا صوفی حضور یافت.

فیلم سینمایی «قتل آنلاین» – به کارگردانی مسعود آبپرور، محصول سال 1384 – از دیگر تجربههای بازیگری در کارنامه شهاب حسینی است که او با جمشید هاشم پور، حمید گودرزی، الناز شاکردوست، غلامحسین لطفی، امیرحسین آرمان و امیر صدیق همبازی شده بود. بد نیست بدانید که یکتا ناصر (همسر واقعی منوچهر هادی) نیز در این فیلم، در نقش سمیرا حضور یافته بود.

کارنامه سینمایی شهاب حسینی در سال 1383 نشان میدهد که او در این سال نیز چندان پرکار نبود. دو فیلم: «رستگاری در هشت و بیست دقیقه» و «گرداب» حاصل فعالیتهای او در سال 1383 است. در ادامه به معرفی هریک از این دو اثر پرداختهایم.
«رستگاری در هشت و بیست دقیقه»، فیلمی است به کارگردانی سیروس الوند و محصول سال 1383. این فیلم، داستان زنی ساکن در مناطق جنوبی و محروم تهران را روایت میکند که با چالشهای اجتماعی روبهرو میشود. بهرام رادان، مهتاب کرامتی، سیاوش طهمورث، عنایت بخشی، صغری عبیسی، صدرالدین حجازی و ثریا قاسمی از جمله همبازیهای شهاب حسینی در این فیلم بودند.

فیلم سینمایی «گرداب» به کارگردانی حسن هدایت، محصول سال 1383 است. شهاب حسینی در این فیلم – که اقتباسی از آثار صادق هدایت است – با لاله اسکندری، احمد نجفی و خسرو دستگیر همبازی شده بود.

حاصل فعالیت شهاب حسینی در عرصه سینما برای سال 1382، دو فیلم با نامهای «الهه زیگورات» و «شمعی در باد» است که در ادامه این دو اثر را معرفی مینماییم.
فیلم سینمایی «الهه زیگورات» محصول سال 1382 به کارگردانی رحمان رضایی است. این فیلم، روایتی است از زندگی شخصی به نام دکتر بهرام نورآیین که همسر و فرزندش را در حادثه 11 سپتامبر در ایالات متحده آمریکا از دست داده است. از جمله بازیگرانی که در این فیلم در کنار شهاب حسینی به هنرنمایی پرداختند میتوان به: محمدرضا شریفینیا، حبیب دهقاننسب، محسن قاضی مرادی، محمدرضا هدایتی و جواد حسینی اشاره کرد.

فیلم سینمایی «شمعی در باد» به کارگردانی پوران درخشنده محصول سال 1382، اولین تجربهی همکاری شهاب حسینی با این کارگردان موفق سینمای ایران است. بهرام رادان، آزیتا حاجیان، عسل بدیعی و حسام نواب صفوی از جمله بازیگرانی بودند که در این فیلم با شهاب حسینی همبازی بودند. شایان ذکر است که آقای حسینی بهخاطر حضور در نقش بابک در این فیلم، بهعنوان کاندید سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد انتخاب شد.

شهاب حسینی در سال 1381 توانست سه فیلم سینمایی به نامهای «زهر عسل»، «این زن حرف نمیزند» و «واکنش پنجم» را در کارنامهی سینمایی خود ثبت کند. در ادامه به معرفی این سه اثر خواهیم پرداخت.
فیلم «زهر عسل» به کارگردانی ابراهیم شیبانی، محصول سال 1381 است که شهاب حسینی در آن در نقش شاهین دیده میشود.

«این زن حرف نمیزند» به کارگردانی احمد امینی دومین اثری است که شهاب حسینی در سال 1381 بهعنوان بازیگر در آن حضور یافت. او در این فیلم در نقش مانی به هنرنمایی پرداخت.

فیلم سینمایی «واکنش پنجم» به کارگردانی تهمینه میلانی، محصول سال 1381 بود که شهاب حسینی در این فیلم، در نقش مجید دیده شد.

اولین سال فعالیت شهاب حسینی در عرصه سینما 1380 بود. او در این سال توانست در دو فیلم سینمایی به نامهای «رخساره» و «آدمکها» هنر خود در عرصه سینما را به دیگران نشان دهد. در ادامه به معرفی این دو اثر خواهیم پرداخت.
«آدمکها» فیلمی به کارگردانی علی قویتن محصول سال 1381 بود که شهاب حسینی توانست در آن، نقش مراد را به خوبی بازی کند و اولین گامهای خود در راه طولانی سوپر استار شدن را هرچه محکمتر بردارد.

نخستین فعالیتهای سینمایی شهاب حسینی بازی در فیلم «رخساره» به کارگردانی امیر قویدل بود. او در این فیلم نقش شخصی به نام ماهان را بازی کرد.

مروری بر کارنامه شهاب حسینی در عرصه تئاتر
شهاب حسینی از سال 1374 تا سال 1396 در 5 اثر نمایشی روی صحنه رفت. اولین مورد، تئاتر «بر کرانه باد»، دومی تئاتر «افسانه» هر دو به کارگردانی مینا ابراهیمزاده، سومی تئاتر «کرگدن» به کارگردانی فرهاد آئیش و چهارمی، تئاتر «ملاقات» به کارگردانی مشترک خودش با احمد ساعتچیان بود که در فرهنگسرای نیاوران روی صحنه رفت. پنجمین حضور تئاتری شهاب حسینی نیز مربوط به سال 1396 به نام «اعتراف» به کارگردانی خودش بود که در تالار اصلی تئاتر شهر در سال 1396 به نمایش درآمد.
مروری بر کارنامه شهاب حسینی در عرصه موسیقی
شهاب حسینی در عرصه موسیقی نیز توانمندیهای هنری خود را تا حدودی اثبات کرده است. بسیاری از افراد با آثار موسیقایی او ارتباط برقرار کردهاند و برخی نیز با این آثار، خاطرات تلخ و شیرینی دارند. اگر بخواهیم دیسکو گرافی شهاب حسینی را بررسی کنیم و آثار موسیقایی که او در تولید آنها مشارکت داشته است را برشماریم، میتوان آنها را در دو دسته جای دهیم.
دسته اول) آثاری که شهاب حسینی در آنها، نقش دکلمهسرا را داشته است. قطعاتی که در این دسته جای میگیرند عبارتاند از:
- عزیز تنها
- پسرک روزنامهفروش
- بیگناه
- غریبه
- هفتسین (دکلمه مشترک با امیرحسین مدرس)
که همگی در سال 1384 منتشر شدهاند.
دسته دوم) آثاری که شهاب حسینی در آنها خوانندگی کرده است. قطعاتی که در این دسته جای میگیرند عبارتاند از:
- وقت رفتن
- پرواز
- خدا
- خداحافظ
- پریچهر
- آشنای غریب
- بدرود
که همگی در سال 1387 منتشر شدهاند.
شما نیز اگر به حوزه موسیقی علاقه دارید و چندی است که برای ورود به این عرصه برنامهریزی میکنید، میتوانید با کلیک بر روی لینک ویدئوهای آموزشی در وبسایتهایی همچون فرادرس با اصول اولیه و مبانی تئوری موسیقی و آهنگسازی و سایر موارد مرتبط با این زمینه آشنا شوید.
- آموزش آهنگ سازی حرفه ای و آموزش مسترینگ – کلیک کنید.
- آموزش نکات کاربردی از تئوری موسیقی و آهنگسازی برای شروع – کلیک کنید.
شهاب حسینی در شبکههای اجتماعی و راه های ارتباطی با او
- آدرس وبسایت اصلی شهاب حسینی: در زمان نگارش این مطالب، او هیچ سایت رسمی نداشت.
- آدرس کانال تلگرام شهاب حسینی: در زمان نگارش این مطلب، او هیچ اکانت رسمی در تلگرام نداشت.
- آدرس صفحه فیسبوک شهاب حسینی: در زمان نگارش این مطلب، او هیچ اکانت رسمی در فیسبوک نداشت.
- آدرس صفحه توئیتر شهاب حسینی: در زمان نگارش این مطلب، او هیچ اکانت رسمی در توئیتر نداشت.
- آدرس صفحه اینستاگرام شهاب حسینی: او تا چندی پیش از انتشار این مطلب، یک اکانت رسمی با بیش از 5 میلیون فالوور در اینستاگرام داشت، اما بهعلت حواشی ناشی از انتشار عکسهایی از او – که در آمریکا واکسن کرونایش را زده بود – تصمیم گرفت برای همیشه با فضای مجازی خداحافظی کند. او پس از پست کردن یک متن که حاکی از دلخوری او و ابراز تأسفش از اینکه الگویی مناسب برای مردم نبوده، اینستاگرام را برای همیشه حذف و با فضای مجازی خداحافظی کرد.
اگر علاقهمند هستید که در اینستاگرام، حضور فعالی داشته باشید، تعداد زیادی فالوئر، پستهای شما را ببینند و پیج شما را دنبال کنند و در جریان هوش مصنوعی و الگوریتمهای اینستاگرام قرار بگیرید، توصیه میکنیم که از سلسله آموزشهای کاربردی سایت فرادرس که از طریق لینکهای زیر در دسترس است، استفاده کنید. با استفاده از این آموزشها، میتوانید به درآمد اینترنتی از طریق پیج پربازدید اینستاگرام دستیابید. لینکهایی که در ادامه آمده است، شما را با تکنیکهای افزایش فالوئر در این شبکه اجتماعی و راههای کسب درآمد از آن آشنا میکند.
- نقش شبکه های اجتماعی در برندینگ – کلیک کنید.
- آموزش اصول ساخت تصویر اینستاگرام و سایر شبکه های اجتماعی – کلیک کنید.
همچنین دو مجموعه آموزشی زیر به شما کمک میکند که یک کسبوکار در اینستاگرام راهاندازی کنید و به تحلیل رفتار فالوئرهایتان برای افزایش فروش بپردازید:
- آموزش آشنایی با رفتار مصرف کننده در شبکه های اجتماعی – کلیک کنید.
- آموزش کسب و کار در اینستاگرام – کلیک کنید.
سخن پایانی درباره شهاب حسینی
شهاب حسینی، کارش را با گویندگی از رادیو آغاز کرد و با مجریگری در برنامههای تلویزیونی دهه هفتاد، ادامه داد. او در دهه هشتاد نیز با حضور در سینما و تلویزیون و همچنین، انتشار چند قطعه موسیقی کار خود را با قدرت در زمینههای مختلف هنری پیش گرفت. سپس با حضور موفق در سینمای ایران، به یک چهره بینالمللی تبدیل شد و یکی از پرافتخارترین هنرپیشههای سینمای پس از انقلاب گردید. پر واضح است که مسیر او، مدام با یادگیری و آموزش و تجربهاندوزی بود که همکاری با برترین هنرمندان سینمای ایران، سبب کسب چنین دستاوردهای هنری برای او هم در مقام بازیگر و هم کارگردان شد.
شاید حواشی اخیر واکسن زدن شهاب حسینی در ایالاتمتحده، او را در نگاه بسیاری از طرفدارانش به پایین کشید، اما کماکان بسیاری از ایرانیان او را دوست دارند و هنرمندی محبوب و مردمی بهشمار میرود. اگر از موفقیت شهاب حسینی در زمینه اخذ جوایز متعدد و ارزشمند بینالمللی در عرصه سینما چشمپوشی کنیم، نکات مثبت زیادی در خصوص این هنرمند مردمی وجود دارد؛ از جمله اینکه، او در دهه نود شمسی به تهیهکنندگی روی آورد و برای برخی از کارگردانانی که فیلماولی بودند و بسیاری از بازیگرانی که آرزویشان ورود به عرصه حرفهای در سینما بود، نقشی ارزشمند ایفا نمود. بهعبارتبهتر، شهاب حسینی به این دسته از هنرمندان کمک کرد تا مانند او بدرخشند و به معروفیت برسند.
در این مقاله سعی بر این شد تا شهاب حسینی را به شما مخاطبان گرامی سایت تاپریلا بیشتر معرفی کرده و آثار و افتخارات این هنرپیشه سینمای ایران را در گذر زمان و بهصورت دستهبندیشده ارائه نماییم.
مخاطب گرامی! اگر شما نیز نظر و دیدگاهی درباره آثار سینمایی و تلویزیونی شهاب حسینی دارید، لطفاً نظرات و دیدگاههای ارزشمند خود را از طریق بخش کامنت در انتهای این نوشتار به اشتراک بگذارید. باعث خوشحالی ما خواهد بود اگر لینک این مطلب را از طریق کانالها و گروههایی که در شبکههای اجتماعی عضو هستید، به اطلاع دوستان و آشنایان برسانید و ما را نیز در اینستاگرام و تلگرام فالو کنید.