از بازی در فیلمهای کمدی تا نقشآفرینی در فیلمهای درام و جنایی، از هنرمندی درصحنه تئاتر تا بازیگری در سریالهای خانگی، او بازیگری است محبوب و مردمی که صحنه و سکانس را به خوبی شناخته و تجربه کار با بسیاری از کارگردانان مطرح ایرانی را در کارنامه هنری خود دارد. بازی تأثیرگذارش باعث شده است که در تمام ژانرهای سینمایی موفق ظاهر شود و فروش در گیشه فیلمها را تضمین نماید. جواد عزتی که در سالهای اخیر یکی از پولسازترین بازیگران کشورمان لقب گرفته؛ توانسته است با بازی قوی و چشمگیرش در فیلمهای متعدد تحسین مخاطبان و منتقدان سینمایی و جوایز جشنوارههای داخلی و خارجی را بهدست آورد و به یکی از بهترین بازیگران سینما و تلویزیون این روزهای ایران تبدیل شود. در این نوشتار کوتاه، تلاش نمودهایم تا این بازیگر مطرح تئاتر، تلویزیون و سینمای کشورمان و کارنامه هنریاش را به دوستداران سینمای ایران معرفی نماییم. اگر شما نیز از طرفداران بازی او و از مخاطبین فیلمها و سریالهای ایرانی هستید در ادامه با ما در مجله اینترنتی تاپریلا همراه باشید.
شروع فعالیت جواد عزتی
محمدجواد عزتی بازیگردان و هنرپیشه تئاتر، سینما و تلویزیون ایرانی است که در 20 مهرماه سال 1360 در تهران به دنیا آمد. او در نوجوانی و زمانی که 15 سال سن داشت، وارد یک گروه تئاتر شد و فعالیت هنری خود را بهعنوان بازیگر تئاترهای خیابانی آغاز نمود. دیپلم هنر خود را از «هنرستان سوره» تهران دریافت کرد و تقریباً چند سال بعد با بازی و صداپیشگی عروسک در سریال «قصههای شبانه» به کارگردانی سعید آقاخانی برای اولین بار جلوی دوربین رفت و سپس هنرپیشگی در سریالهای تلویزیونی را شروع نمود. صداپیشگی عروسک یا شاخههای دیگر گویندگی امروزه، به یک شغل خوب تبدیل شدهاند. برای یک صداپیشه خوب شدن، میبایست از اصول این حرفه ازجمله: فنون بیان، تفاهم و تفاوت صداها، آهنگ صدا، طرز صحیح تنفس، متنخوانی، کنترل صدا و… سررشته داشته باشید. این اصول و فنون، نهتنها در صداپیشگی و گویندگی کاربرد دارند، بلکه در بازیگری و حتی زندگی شخصی نیز شما را یک گام جلوتر از دیگران قرار میدهند. پس اگر شما نیز قصد دارید این اصول و فنون را فرا بگیرید، توصیه میکنیم لینک از آموزشی زیر استفاده نموده و از طریق آن به این مهارتهای ضروری در زندگی شخصی و حرفهای خود دست یابید.

حضور جواد عزتی در تئاتر
پس از کسب تجربه در صحنه تئاترهای خیابانی، اولین حضور حرفهای جواد عزتی در صحنه تئاتر در سال 1382 با نقشآفرینی در «ساحره سوزان» به کارگردانی همسرش، مهلقا باقری رقم خورد. او پسازآن در کارهای متعددی همچون «جولیوس سزار» در سال 1385 به کارگردانی مسعود دلخواه، «قاتل بیرحم هسه کارلسون» به کارگردانی مسعود رایگان در سال 1389، «شایعات»، به کارگردانی رحمان سیفی آزاد و «پسران آفتاب» به کارگردانی سیامک صفری در سال 1392 و «زندانی خیابان دوم» به کارگردانی مهلقا باقری در سال 1396 ایفای نقش نمود. تجربههای موفق جواد عزتی در صحنه تئاتر، نشان از علاقه او و آشناییاش با اصول بازیگری تئاتر و نمایشنامهنویسی دارد. اگر شما نیز علاقهمند به رشته تئاتر و نمایشنامهنویسی هستید و برای یادگیری اصول آن برنامهریزی میکنید؛ میبایست اصول این رشتهها را بیاموزید. برخی از اصول ابتدایی تئاتر و نمایشنامه نویسی عبارتاند از: آشنایی با کلیت تئاتر، مفهوم درام، قدرت کلمات، درک جهانبینیها، خلق یک جهان نمایشی، زایش ایده، تولد طرح و … . مفاهیم و اصول پیشرفتهتری نیز برای تئاتر و نمایشنامهنویسی وجود دارد که شامل: رویدادها، ساختار داستان، ژانرها، عناصر دیالوگنویسی (ریتم، حال و هوا، اتمسفر) و… است. پیشنهاد ما به شما این است که آموزشهای ویدئویی مرتبط با این اصول ابتدایی و پیشرفته را، در پلتفرم آموزشی فرادرس پیگیری نمایید. لینک این آموزشها خدمت شما عزیزان در زیر ارائه شده است:

نقش آفرینی جواد عزتی در تلویزیون و شبکه خانگی
بعد از اولین نقشآفرینیاش در سال 1381 در سریال «قصههای شبانه»، جواد عزتی تاکنون در حدود 30 سریال تلویزیونی نقشآفرینی کرده است. مجموعههای تلویزیونی «مردهزارچهره»، «کمربندها را ببندیم»، «مثل هیچکس»، «دردسرهای عظیم 2»، «باغ مظفر» «چاردیواری»، «قرارگاه مسکونی» و «دست بالای دست» از پرمخاطبترین سریالهای تلویزیونی بودند که جواد عزتی در آنها حضور داشت. بازی او در نقش بابا آتی در «قهوه تلخ» ساخته مهران مدیری که در سال 1389 از شبکه خانگی پخش شد؛ او را به اوج شهرت رساند.

او برای بازی در سریال «دردسرهای عظیم 2» نامزد بهترین بازیگر مرد کمدی تلویزیونی جشن حافظ گردید. سریال بحثبرانگیز «سرزمین مادری» با نام اولیه «سرزمین کهن» به کارگردانی کمال تبریزی، یکی دیگر از سریالهایی بود که عزتی در آن حضور داشت. این سریال که به وقایع سیاسی ایران در سال 1320 اشاره داشت، ابتدا قرار بود در سال 1392 و سپس 1396 از شبکه سوم سیما پخش شود که در نهایت به دلیل اعتراضات و انتقادات شهروندان، تنها پس از چهار قسمت پخش آن مسکوت ماند.
جواد عزتی در سریال «بیمار استاندارد» به کارگردانی سعید آقاخانی نیز بازی نمود که همزمان با نوروز 1395 از شبکه اول سیما پخش گردید. «زخم کاری» که یک سریال شبکه خانگی 15 قسمتی در ژانر جنایی به کارگردانی مالک مالکی است، سریالی است که او در سال 1400 در آن نقشآفرینی کرد. شاید برایتان جالب باشد که جواد عزتی برای بازی در این سریال، برنده جایزه ویژه هیئتداوران از بیست و یکمین جشن حافظ نیز گردید.
فیلم های سینمایی که جواد عزتی در آنها نقشآفرینی کرده است
جواد عزتی در سال 1387 با نقشآفرینی در فیلم سنمایی «طلا و مس» به کارگردانی همایون اسعدیان، وارد عرصه بازیگری در سینمای ایران گردید. او پسازاین فیلم، تقریباً هرسال در یک کار سینمایی نقشآفرینی کرده است. ازجمله فیلمهای سینمایی که جواد عزتی در آن حضور داشته میتوان به: «آفریقا» به کارگردانی هومن سیدی محصول سال 1389، «شیار 143» به کارگردانی نرگس آبیار محصول سال 1392، «در مدت معلوم» ساخته وحید آقاخانی در سال 1393 اشاره کرد؛ که از این بین برای بازی در «در مدت معلوم» نامزد بهترین بازیگر مرد جشن حافظ شد.

او همچنین به خاطر بازی در فیلم «زاپاس» در سال 1394 به کارگردانی برزو نیک نژاد، نامزد بهترین بازیگر مرد کمدی در جشنواره رنگینکمان چین گردید. در سال 1395 در فیلمهای متعددی ازجمله: «ماجرای نیمروز» به کارگردانی محمدحسین مهدویان و «پارادایس» به کارگردانی علی عطشانی بازی کرد که برای اثر اول، برنده بهترین بازیگر مرد جشنواره چلسی آمریکا و برای دومین اثر، نامزد بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر و جشن خانه سینما و برنده بهترین بازیگر نقش مرد جشنواره حافظ شد.

فیلم «اکسیدان» به کارگردانی حامد محمدی، از فیلمهای بسیار پرفروش سال 1395 بود که عزتی در آن ایفای نقش نمود. سال 1396 نیز برای جواد عزتی سال پرکاری بود. او در این سال در 5 فیلم «آینهبغل»، «لاتاری»، «هزارپا»، «تنگه ابوقریب» و «پیلوت» نقشآفرینی کرد که از این میان برای «لاتاری» ساخته محمدحسین مهدویان و «هزارپا» ساخته ابوالحسن داوودی نامزد بهترین بازیگر مرد جشن حافظ و برای بازی در «تنگه ابوقریب» ساخته بهرام توکلی نامزد بهترین بازیگر مرد جشن انجمن منتقدان و نویسندگان و جشنواره بین المللی فیلم مقاومت گردید. جواد عزتی در این سال توانست به دلیل فروش بالای فیلمهایش در گیشه به پرفروشترین بازیگر سال تبدیل شود.

در سال 1397 در فیلمهای «ما همه باهم هستیم»، «جاندار»، «چهار انگشت»، «ماجرای نیمروز؛ رد خون» و «جهان! با من برقص» بازی کرد که بازی او در «ماجرای نیمروز؛ رد خون» به کارگردانی محمدحسین مهدویان موردتوجه منتقدان سینما قرار گرفت و توانست در جشنواره فیلم فجر، جشن حافظ و جشنواره بینالمللی فیلم شهر، نامزد بهترین بازیگر مرد گردد.

جواد عزتی فیلمهای «دوزیست»، «آتابای»، «مغز استخوان»، «شنای پروانه» و «خورشید» را در سال 1398 بازی نمود و برای بازی در فیلم «آتابای» به کارگردانی نیکی کریمی، نامزد بهترین نقش مکمل مرد از جشنواره فیلم فجر شد. بازی چشمگیر او در فیلم «خورشید» به کارگردانی مجید مجیدی، موردتوجه و تحسین بسیاری از منتقدان بهخصوص در هفتاد و هفتمین جشنواره فیلم ونیز در سال 2020 قرار گرفت.

جواد عزتی همچنین در سال 1399 در فیلم «بعد از اتفاق» ایفای نقش نمود. موفقیتهای جواد عزتی در صنعت سینما نشان از تجربه بالای او در این عرصه حکایت میکند. اگر شما هم جزو خیل کثیر علاقهمندان به سینما و فیلمسازی هستید و میخواهید یادگیری اصول و مبانی آن را آغاز نمایید، میتوانید آموزشهای ویدئویی مرتبط با این حوزه را در وبسایتهای آموزشی نظیر فرادرس دنبال کنید. لینک این آموزشها خدمت شما عزیزان در زیر ارائه شده است:
سخن پایانی در خصوص جواد عزتی
جواد عزتی بازیگر محبوب تئاتر، تلویزیون و سینمای ایران است که در صحنههای کمدی، درام و اکشن سینمای کشور درخشیده و هرروز بر طرفداران و دوستداران هنر بازیگریاش افزوده میشود. محبوبیت زیاد او در سالهای اخیر، مخاطبان را به گیشه کشانده و برخی از فیلمهای او را به پرفروشترین فیلم سال تبدیل کرده است. بازیگری که باوجود استعداد بینظیرش، بازیهای چشمگیرش و نامزدیهای متعددی در جشنوارههای داخلی و فستیوالهای خارجی هنوز بهحق خود در سینمای ایران نرسیده ولی همچنان پرقدرت و باانگیزه به راه خود ادامه میدهد. امید است این نوشتار کوتاه، موردتوجه شما علاقهمندان به تئاتر و سینمای ایران قرار بگیرد. باعث خوشحالی ما است اگر نظرات خود را در مورد «جواد عزتی» و دیدگاههایتان در مورد این نوشتار را در بخش کامنتها به اشتراک بگذارید.